Apple, iPhone 6’yı tanıtıyor

Apple, iPhone 6’yı tanıtıyor

Apple’ın 9 Eylül tarihinde özel bir etkinlik düzenleyeceği kesinlik kazandı. Şirket tarafından basın kuruluşlarına ve medya mensuplarına özel bir davetiye gönderildi.

Siyah-beyaz arkaplana sahip olan davette şirketin logosu ve “daha çok söylemek isterdik” (wish we could say more) cümlesinin olduğu görülüyor. Bu cümlenin, Apple’ın daha önceki davetlerinde de olduğu gibi tanıtımı yapılacak olan ürün veya ürünlerle ilişkili olduğu tahmin ediliyor.

Apple’ın 9 Eylül’de Kaliforniya’da düzenleyeceği etkinlikte yeni iPhone modelini, iWatch adlı akıllı saatini, iOS ve OS X işletim sistemi güncellemelerini ve daha fazlasını tanıtması bekleniyor.

Yeni iPhone’un 4.7 ve 5.5 inç genişliğinde iki farklı modelden oluşacağı şeklinde beklentiler var. Ayrıca safir kristal ekran, daha kaliteli kamera, daha güçlü işlemci ve daha yüksek pil ömrüne sahip olacağı da tahmin ediliyor. Son haftalarda çıkan söylentiler doğruysa bir değil, iki farklı iPhone modeliyle karşılaşabiliriz. İşte yeni iPhone 6 hakkında uzmanların beklentileri:

Daha büyük ekran: Yeni iPhone daha büyük ekrana sahip olacak. Beklentiler 4.7 ve 5.5 inç ekranlı iki ayrı iPhone modelinin tanıtılacağı yönünde. Ekran çözünürlüğü muhtemelen 1704 x 906 olacak. Piksel yoğunluğunun ise 4.7 inç için 416, 5.5 inç içinse 365 olması bekleniyor. Her iki modelin aynı anda satışa çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.,

Daha kaliteli kamera: Her yeni iPhone serisi daha gelişmiş lens özellikleriyle karşımıza çıktı. Yeni iPhone’un 13 megapiksel kamera özelliğine sahip olması bekleniyor. Megapikselde bir artış olmasa bile, daha gelişmiş fotoğraf ve video kayıt özelliklerine sahip olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Metal kasa: iPhone 4 ve 5 serilerinin kasası özel bir cam maddeden yapılmıştı. Yeni iPhone’un alüminyumdan yapılan bir kasaya sahip olacağına dair beklentiler yüksek. Bu tip bir kasa hem daha dayanıklı hem de daha hafif olacaktır.

Safir kristal ekran: iPhone 5’s kamera lensi ve optik parmak izi okuyucusunda safir kristal kullanılıyor. Bazı kaynaklara göre yeni iPhone’un ekranı da safir kristal ekrana sahip olacak. Klasik cam ekranlara göre safir kristal ekranın avantajı darbelere ve çizilmelere karşı çok daha dayanıklı olması.

Daha güçlü işlemci: iPhone 5’te 64 bit A7 işlemci kullanılıyor. Yeni iPhone’un ise A8 işlemci kullanması bekleniyor. Uzmanlara göre bu işlemci önceki versiyona göre hem daha küçük hem de daha az enerji harcayacak. Bu da cihazın batarya süresini korumak adına önemli bir ayrıntı.

Pil: Yeni iPhone’un daha büyük pil kapasitesine sahip olması kuvvetle muhtemel. Fakat aynı zamanda ekran boyutunun da artacağını düşündüğümüzde bu durumun toplam şarj süresinde çok ciddi bir fark yapmayacağını söyleyebiliriz. Tabii eğer iOS 8’de pil kullanımına dair çok farklı özellikler geliştirilmezse.

Tasarım: Yeni iPhone’un hatlarının bir önceki modele göre daha yuvarlak olacağı söylentisi oldukça yaygındı. Fakat son haftalarda ortaya çıkan bazı maketlere baktığımızda, büyük bir değişiklik olmayacağı yönündeki beklentiler daha ağır basıyor. Tüm bu söylentilerin ne kadarının doğru olacağını ise zaman gösterecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.