Apple hacklenemeyecek iPhone üretmek istiyor

Apple hacklenemeyecek iPhone üretmek istiyor

Teknoloji devi Apple’ın bundan sonraki hedefinin hacklenemeyecek bir iPhone üretmek olduğu belirtildi.

Apple ile Federal Soruşturma Büro’su (FBI) arasında “mahremiyet” tartışmalarının yaşandığı bir sırada şirketin bile bilgilerine ulaşmayacağı iPhone üretileceği ifade edildi.

Şirkete yakın kaynaklar, Apple mühendislerinin, şirketin bile içindeki bilgilere ulaşamayacak bir telefon üretmek için çalışmalara başladığını söyledi.

FBI, San Bernardino saldırganlarından Syed Farook’a ait olan iPhone’un bilgilerine ulaşmak için Apple’dan kendilerine bir ‘arka kapı açmasını’ istemiş, şirket ise bu talebi yerine getirmeyeceğini açıklamıştı. Mevcut teknolojiye göre Apple, iPhone’daki bilgilere ulaşabiliyor. Ancak, son zamanlarda yaşanan ‘mahremiyet’ tartışmaları ile  zor günler geçiren Amerikan şirketi, telefon güvenliği üzerinde daha ciddi çalışmalar yürütmesi bekleniyor.

İddialara göre, Apple bu tarz bir çalışma olduğunu açıklamak istemiyor, ama son günlerde yaşanan tartışmalar nedeniyle, müşteri bilgilerinin başkaları tarafından çalınma ihtimalini ortadan kaldırmak istiyor.

FBI, her ne kadar, Apple’dan sadece Farook’un iPhone bilgilerini istese de, Apple bu tarz taleplerin bununla sınırlı kalmayacağını savunuyor. Uzmanlar, Apple’ın mevcut teknolojisinin iPhone’a arka kapı açabileceğine dikkat çekiyor. Apple CEO’su Steve Cook, iPhone’a ‘arka kapı’ açılması durumunda bunun hackerların da eline geçebileceğinden çekiniyor. Apple, hiçbir şekilde müşterilerinin bilgilerine ulaşılmasını istemiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.