Apple, 9 Eylül etkinliğinde hangi yenilikleri tanıtacak?

Apple, 9 Eylül etkinliğinde hangi yenilikleri tanıtacak?

Teknoloji dünyasında gözler Apple’a çevrildi. 9 Eylül tarihinde San Francisco’da bir basın etkinliği düzenleyecek olan şirketin, yeni iPhone serisini ve yeni Apple TV cihazını tanıtması bekleniyor.

Uzun zamandır beklenen büyük ekranlı iPad modelinin bu etkinlikte mi yoksa ekim ayında düzenlenecek bir başka toplantıda mı tanıtılacağı ise henüz belli değil. Her Apple etkinliği öncesinde olduğu gibi söylentiler çok ama etkinlik saatine kadar hiç bir şey kesin değil. Bakalım bu seferki Apple etkinliğinde hangi yenilikler olacak? Tüm gelişmeleri San Francisco’da 7 bin kişilik dev Bill Graham merkezinden anlık olarak takip edeceğiz.

iPHONE

Etkinlikte yeni iPhone modellerinin tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus geçtiğimiz yıl piyasaya çıkmıştı. Apple her iki senede bir iPhone’un kasasını yenilerken, yılda bir çıkan modellerde ise cihazın dış tasarımına dokunmayıp teknik özelliklerinde bazı iyileştirmeler yapıyor. Bu nedenle etkinlikte iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adlı iki ara modelin tanıtılması bekleniyor.

Yeni iPhone serisinin daha hızlı A9 işlemciye ve 12 megapiksellik daha gelişmiş bir kameraya sahip olacağı yönünde beklentiler var. Bir diğer beklenti ise kullanıcının ekrana dokunma şiddetini algılayıp ona göre tepki veren Force Touch özelliği. Yeni MacBook ve Apple Watch‘ta kullanılan bu teknolojinin iPhone’un yeni serisinde de kullanılması bekleniyor.

Yeni iPhone serisinin eğilmelere dayanıklı alüminyumdan üretileceği ve pembe altın renginde yeni bir renk seçeneğinin de olacağı diğer beklentiler arasında.

APPLE TV

Apple’ın bir televizyon çıkaracağı uzun yıllardır konuşuldu, fakat bu dedikodu hiç bir zaman gerçekleşmedi. Bunun yerine televizyonlara takılan ayrı bir cihaz olarak satılan Apple TV kutusunu zenginleştirmek niyetinde. 9 Eylül’de düzenlenecek olan etkinlikte Siri’yle desteklenip ses komutlarını algılayan ve kendine özel online mağazasının olduğu yeni nesil Apple TV modelinin tanıtılması bekleniyor.

Apple basın mensuplarına gönderdiği davetiye başlığına “Hey Siri, bize bir ipucu ver” yazmıştı. Bu durum ses komutlarını algılayan akıllı asistan Siri’nin yeni dönemde çok daha ön plana çıkacağını işaret ediyor. Ev eşyalarını kontrol eden Apple Homekit altyapısını da desteklemesi beklenen yeni Apple TV’nin bu şekliyle ev içi akıllı asistan olarak kullanılabileceğini de söyleyebiliriz.

Teknoloji blogu TechCrunch ise Apple’ın kablosuz hareket algılayan özel bir kumanda geliştirdiğini ileri sürdü. Eğer bu iddia doğruysa, Apple TV’nin oyun dünyasına da adım atacağını ve oyun konsollarıyla rekabet edeceğini de öngörmek mümkün.

iPAD

Son bir kaç yıldır Apple’ın 12 veya 12.9 inç genişliğinde ekrana sahip daha büyük bir iPad modelini piyasaya sunacağı konuşuluyordu. Apple’a yakın kaynaklar yeni iPad modelinin bu yıl piyasaya çıkmaya hazır olduğunu söylüyor. Tanıtılması beklenen bir diğer ürün ise iPad mini 4. Önceki modelden de ince olması beklenen iPad mini’nin daha güçlü bir işlemciye sahip olması öngörülüyor.

Fakat, her iki modelin de bu etkinlikte mi yoksa ekim ayında düzenlenecek bir başka etkinlikte mi tanıtılacağı henüz belirsiz. Apple genellikle yeni iPad modellerini Ekim ayında düzenlediği ayrı bir etkinlikte tanıtıyor.

APPLE WATCH

Henüz Apple Watch da bir değişiklik beklenmiyor. Fakat, Apple’ın baş tasarımcısı Johny Ive, bundan bir kaç ay önce Milan’da düzenlenen bir etkinlikte, sarı, kırmızı, pembe gibi farklı renklerdeki Apple Watch kordonlarını göstermişti. 9 Eylül’deki etkinlikte bu kordonların da piyasaya çıkması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.