Amerikalı başsavcı Erdoğan’ı takibe aldı

Amerikalı başsavcı Erdoğan’ı takibe aldı

Türkiye’de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının önemli isimlerinden Rıza Sarraf’ı tutuklatan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, Twitter hesabında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı takip etmeye başladı.

Kendisinin izlediği kişi ve kurumların sayısı yalnızca 13 olan Bharara’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’ı da takip ettiği kişiler listesine eklemesi ile birlikte bu sayı 14’e yükseldi.

 

savcı erdogan takibiSarraf soruşturması ile kısa sürede  binlerce Türk vatandaşı tarafından takip edilmeye başlanan Bharara’nın  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Twitter hesabını takip etmeye başlaması sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

Amerikalı başsavcının izlediği kişi ve kurumlar listesinde, son olarak ekledigi Erdoğan’ın yanı sıra New York Eyalet Senatosu, ,CIA, İç Güvenlik Bakanlığı, ABD Gizli Servisi, FBI, FBI New York gibi kurumlar ile sanatçı Bruce Springsteen ile komedyen Steve Harvey bulunuyor. Bharara’nın tek takip ettiği siyasi liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan olması dikkat çekti.

Sarraf’ın tutuklanmasından sonra Türk vatandaşların gözde ismi olmaya başlayan Başsavcı Bharara’yı takip eden kişi sayısı 119 bin 700’i aştı.

Başsavcının daha önce paylaştığı “Reza Zarrab, yakında Manhattan mahkemesinde Amerikan adaleti ile yüzleşecek”mesajı, 18 bin kez başkaları tarafından paylaşılıp, 20 bini aşkın kişi tarafından da beğenilmişti. Bharara’nın sosyal medyada Türk vatandaşları tarafından yakından takip edilmesi Amerikan medyasında haber yapıldı.

Hindistan asıllı başsavcı 2009’da New York savcısı olduktan sonra 25 farklı ülkeye gönderdiği güvenlik güçleriyle silah ve uyuşturucu ticaretiyle suçlanan kişileri New York’a getirtmiş ve yargı önüne çıkartılmalarını sağlamıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.