Amerika’daki Türk gazeteciler, seslerini Youtube üzerinden duyuruyor

Amerika’daki Türk gazeteciler, seslerini Youtube üzerinden duyuruyor

ABD’de bir grup gazeteci, YouTube üzerinden yaptıkları canlı yayın programı ile seslerini tüm dünyaya duyurmaya başladı.

Türkiye’de son zamanlarda basına yapılan baskılara karşı sesini yükseltmek istediklerini belirten gazeteciler, 4 Mart Cuma günü Zaman’a kayyım atanması ile birlikte ‘Özgürlük Zamanı’ isimli bir program başlattı.

Türkiye’deki insanların ülkede neler olup bittiğinden haberdar olma imkanı kalmadığını belirten program sunucusu Şemsettin Efe, “Gazetelere, televizyon kanallarına ülkenin, en büyük sanayi ve ticaret kuruluşlarına, bankalarına mafya usulü ile el konuyor. Ancak maalesef Türkiye’de yaşayan insanların bundan haberi yok.” dedi. Cizre ve Sur başta olmak üzere doğu illerinin farklı bölgelerinde sürekli kan aktığını fakat insanların bunlardan habersiz olduğunu belirten Efe, “İnsanlar, ölen çocuklarını buzdolaplarında saklamak zorunda kalıyor. Sokaklardaki cesetler gömülmek için alınamıyor ama bunları kimse konuşamıyor. Terörist yaftasına maruz kalmayı göze alanlar ya hapse atılıyor veya işinden oluyor. En iyi ihtimalle programlarına son veriliyor.” dedi. Efe, yaşanan bu sorunlar nedeniyle seslerini özgürce dile getirmek için YouTube üzerinden canlı yayın yaptıklarını ve buna devam edeceklerini belirtti. “Maalesef Türkiye’de halk ile gerçekler arasında kalın bir duvar örüldü” diyen gazeteci Efe, “Amacımız gerçeklerin sesi olabilmek. Eğilip bükülmeden yaşananları olduğu gibi verebilmek. Zulme zulüm, haksızlığa haksızlık, hukuksuzluğa hukuksuzluk diyebilmek.”diye konuştu.

ozgurluk zamanı1Efe, ellerinden geldiğince konuk yelpazesini geniş tutmaya çalıştıklarını kaydederek, insanlara hakaret etmeden konuşacak herkese programlarında yer vermek istediklerini söyledi.

Günde iki saatlik canlı yayını bir stüdyoda gerçekleştiren gazeteciler toplamda 8 kişilik bir ekiple çalışıyor. Program YouTube üzerinden yayınlandığı için dünyanın her yerinden izlenebiliyor.

Programı http://ozgurlukzamani.org sitesi üzerinden takip edilebilir. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.