Amazon sahte yorumcuların peşine düştü

Amazon sahte yorumcuların peşine düştü

Amazon sitesinde sattığı ürünlere sahte yorum yazanların peşini bırakmıyor.

Şirket Cuma günü sitesinde yorum başına en az 5 dolar alarak sahte yorum yazan 1000 kişiye dava açtı.

Dava açılan kişilerin hepsinin Fiverr.com isimli siteden bulunduğu belirtildi. Fiver sitesindeki üyeler isteyenlere logo tasarımından, CV düzeltmeye kadar pek çok konuda yardım edecek hizmetleri satıyor ve en düşük ücret olarak 5 dolar alıyorlar. Bu sebeple en düşük ücrete “beşlik” deniyor.

Amazon yaptığı bir araştırma sonrası Fiverr üzerinden 1000 kadar kişinin sahte yorum yazmak için şirketlerle anlaştığını saptadı. Yazılan sahte yorumların çoğu ürünü güzel gösterip, tam puan veriyor.

Kimi Fiverr kullanıcıları ellerinde pek çok hesap olduğunu ve 7/24 yardımda bulunabileceklerini belirtirken bazıları da ürünlerin promosyon kodunu istiyor çünkü Amazon kullanıcının bir ürünü aldıktan sonra yaptığı yorumu doğruluyor.

Sahte yorum yazanların bazılarının da, “Ürününüzü en iyi siz tanırsınız, o yüzden bana kısaca yorumu gönderin ben yapıştırayım” dediği görünüyor.

Amazon’un sözcüsü Julie Law açılan davaların hiçbirinin Fiverr sitesine olmadığını, yalan yorum yazan şahıslara yönelik olduğunu söyledi.

Şirket ilk olarak Nisan ayında California’da yaşayan bir kişiye bu konuda dava açmıştı. Söz konusu kişi buyamazonreviews.com dahil çeşitli siteler üzerinden sahte yorum satıyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.