Amazon, ilk akıllı telefonu ‘Fire Phone’nu tanıttı

Story Highlights

  • Amazon akıll telefon piyasasına girdi
  • Amazon ilk akıllı telefonu Fire Phone'nu tanıttı

Amazon, ilk akıllı telefonu ‘Fire Phone’nu tanıttı

Dünyaca ünlü internet alışveriş sitesi Amazon, ilk akıllı telefonu ‘Fire Phone’u Washington eyaletinin Seattle şehrindeki Fremont Studios’ta tanıttı. Fire Phone’u Amazon’un CEO’su Amazon Jeff Bezos tanıttı. CEO Bezos, Fire Phone’da video ve okuma özelliğinin harika olduğunu söyledi.

Amazon’un ilk akıllı telefonu Fire Phone 2 GB RAM ve 2.2 GHz quad-core işlemciye sahip. Yaklaşık 12 cm (4.7 inch) boyutunda IPS LCD HD Gorilla Glass ekrana sahip Fire Phone’da ayrıca ‘Optik Görüntü Sabitleme’ özelliği bulunan 13 megapiksellik kamera yer alıyor.

Amazon ayrıca, Amazon Cloud Drive servisi ile Fire Phone kullanıcılarına ücretsiz ve sınırsız depolama imkanı sunuyor. Akıllı telefon piyasasına giren Amazon, ilk ürününü, ABD’nin önde gelen  büyük GSM operatörlerinden AT&T ile birlikte satışa sunacak.

FİREFLY UYGULAMASI

Fire Phone, telefonun arka kamerasını kullanrak 100 milyon farklı nesneyi tanıyabilen Firefly uygulamasına sahip. Bu uygulama ile nesnelerin yanı sıra müzikte algılanabilecek.

MAYDAY MÜŞTERİ SERVİSİ

Amazon’un Fire tabletler içi kurduğ MayDay isimli müşteri servisi Fire Phone için de kullanılacak. Amazon, 24 saat boyunca hizmet veren müşteri servisi ile kullanıcılarına 15 saniyede içinde cevap vermeyi garantiliyor.

25 Temmuz’da piyasaya sürülecek Fire Phone’un fiyatı, AT&T ile yapılan iki yıllık kontrat ile birlikte 32 gb’lık hafıza için 199 dolar 64 gb’lık hafıza için ise 299 dolar olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.