Akıllı telefonlar için Groil Camı 5

Akıllı telefonlar için Groil Camı 5

Telefon camları üreten Corning şirketine göre, selfie çekerken telefonunuzu yere düşürmek çok yakında eskisi kadar korkutucu olmayacak.

Akıllı telefonların Samsung ve Apple da dahil yüzde 70’inde hali hazırda kullanılan özel sağlam camların ya da diğer adıyla Goril Camı’nın yeni versiyonu yakında piyasaya çıkıyor.

Goril Camı 5, 1 metre 60 cm yüksekliğe kadar, düşüşlerin yüzde 80’ini kırılmadan atlatıyor.

Dünya çapında şu anda tamire götürülen akıllı telefonların çoğu parçalanmış ekran yüzünden geliyor ve müşteriler ekranların kırılganlığından çok şikayetçi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, yeni cam teknolojisinin sağlamlığı, şirket tarafından gazetecilere farklı zeminler üzerinde denenerek gösterildi. Telefonların bazıları laboratuvarda 20’nin üzerinde sert düşüşü kırılmadan atlattı. Çoğu zaman telefonlar insanın beli ile omuzları arasında bir yükseklikten düşürülüyor.

Şirket, yakında yeni camların piyasaya çıkmasıyla selfie çekerken telefon düşürmenin çok daha az tehlikeli hale geleceğini söylüyor. Yeni camlar sadece darbeye değil çiziklere ve diğer zarar verici etkenlere de piyasadakilerden daha dayanıklı olacaklar.

Telefon üreticilerinin birkaç ay içinde yeni camla üretilmiş cihazları piyasaya sürmeleri bekleniyor.

Bununla beraber cam şirketi Corning telefon şirketlerinin tasarımları üzerinde kendilerinin söz sahibi olmadıklarını, bazı modellerin tasarıma bağlı olarak diğerlerinden daha dayanıksız olabileceklerini söylüyor.

Şirket BBC’ye telefonlara takılmış yeni camlarını laboratuvar dışında deneme izni vermedi.

Corning 1879’da Edison ampullerini yaptığından bu yana özel cam üretimini sürdüren bir firma.

2016 yılında şirketin ürettiği Goril Camı türleri dört buçuk milyar cihazda kullanıldı. Goril Camı kum ve diğer organik olmayan maddelerin karışımıyla camın sağlamlaştırıldığı ve insan eli değmeden kalıplara döküldüğü bir teknoloji kullanılarak üretiliyor.

Fotoğraf: http://www.corning.com/

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.