ABD’de TÜBİTAK ‘hedef Türkiye 2013 çalıştayları’

ABD’de TÜBİTAK ‘hedef Türkiye 2013 çalıştayları’

Türkiye’de son yıllarda uygulanan politika ve stratejilerle bilim, teknoloji ve yenilik alanında büyük bir atılım gerçekleştirilmesi umuluyor. Bu kapsamda, AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre TÜBİTAK Marie Curie Ekibison’a on yılda Ar-Ge ve yenilik için ayrılan kaynak ve yatırımlar önemli derecede artırıldı. Destek programları çeşitlendirildi ve idari-yasal altyapılar iyileştirildi.

 

TÜBİTAK, 2010 yılından bu yana, son senelerde oluşan fırsatları ve tersine beyin göçüyle ilgili ulusal ve uluslararası fonları ABD’de araştırma faaliyetleri yürüten Türkiyeli araştırmacılarla paylaşmak amacıyla ‘Hedef Türkiye Çalıştayları’ gerçekleştiriyor.

 

TÜBİTAK, 2013 yılında  Hedef Türkiye Çalıştaylarına ABD’nin  “Teksas – Georgia – North Carolina” eyaletlerinin ev sahipliği yapacağını açıkladı. Verilen bilgiye göre, etkinlikler birer tam gün olarak Houston, Raleigh ve Atlanta şehirlerinde gerçekleşecek. İki bölümden oluşacak olan çalıştayların öğleden önceki bölümünde TUBITAK yetkililerince Türkiye Araştırma Alanı’ndaki son gelişmeler ve ABD’den Türkiye’ye dönmek isteyen araştırmacıların faydalanabilecekleri burs ve destek mekanizmaları hakkında bilgi aktaran sunumlar yer alacak. Öğleden sonraki bölümde ise tanıtım masalarında Türkiye’den çalıştaylara katılım sağlayan Üniversite/Kurum Temsilcileri ile araştırmacılar  birebir iş görüşmeleri yapabilecekler.  

 

Çalıştayların tarihleri ve yapılacağı yerler şu şekilde sıralanıyor:

•6 Nisan 2013, Cumartesi – University of Houston , Houston , Texas

• 8 Nisan 2013, Pazartesi-  Duke University , Raleigh , North Carolina

•10 Nisan , Çarşamba – Southern Politechnic State University, Marietta-Atlanta, Georgia

Çalıştaylara katılmak için www.fp7.org.tr/destinationturkey2013 linki aracılığı ile  kayıt yaptırılması gerekiyor.  

Ayrıntılı bilgi almak için AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi TÜBİTAK Marie Curie Ekibi’ne destinationturkey@tubitak.gov.tr adresi ile ulaşılabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.