ABD’de elektronik oy makineleri hacklenebilir

ABD’de elektronik oy makineleri hacklenebilir

Geçen ay Demokrat Parti Ulusal Komitesi’nden sızdırılan elektronik yazışmalarını yayınlayan Wikileaks, hem partiyi çok zor durumda bıraktı hem de komite başkanı Kongre Üyesi Debbie Wasserman Schultz’un istifa etmesine yol açtı.

Siber güvenlik uzmanı Richard Forno, siyasi amaçlara ulaşabildiklerini gören yabancı hackerların saldırılarının seviyesini daha da arttırabileceği görüşünde.

Forno, “Elektronik oy kullanma çağında, teknolojinin giderek daha da yaygınlaştığı günümüzde geleneksel tehditler hala peşimizi bırakmıyor. Bu tehditler artık daha çok siber dünyaya kaymaya başladı” diye konuştu.

Elektronik oy kullanma makinaları, siber dünyanın bir parçası. Kasım seçimlerinde birçok eyalette bu makinalar kullanılacak.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, New York Üniversitesi’nin 2015’te yaptığı bir araştırmaya göre 43 eyaletin oy makinaları en az 10 yıllık.

Peki bu makinalar siber saldırıya uğrar mı?

Las Vegas’ta düzenlenen yıllık Black Hat konferansına katılan uzmanların bu soruya verdiği yanıt, ‘evet.’ Uzman Toni Gidwani’ye göre benzer siber saldırılar Ukrayna’da 2014 seçimlerinde daha önce de yaşandı.

Amerika’daki bazı makinalar oy pusularının çıktısını veriyor. Oyların yeniden sayılması durumunda bu kayıtlara başvuruluyor. Ancak kağıt kopyaların izini sürmek yeterli değil.

Siber güvenlik uzmanlarına göre altyapılarını hackerlardan korumaya çalışan kurumlar, tüm çalışanlarını internetteki faaliyetleri sırasında dikkatli davranmaya çağırıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.