3 milyon dolarlık yardım bugün Snapchat kullanılmasına bağlı

3 milyon dolarlık yardım bugün Snapchat kullanılmasına bağlı

Snapchat kullanıcıları bugün AIDS’e karşı farkındalık yaratmak için çok büyük bir imkana sahipler.

Bill ve Melinda Gates Vakfı, 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde kar amacı gütmeyen RED kuruluşuna her Snapchat kullanımı için 3 dolar bağışlayacak.

Anlık mesaj, video ve fotoğraf paylaşılan Snapchat uygulaması direk RED’e bağış yapmayacak. Ancak bu yardım için 1 Aralık’a özel efektler geliştirdi. Şayet kullanıcılar iletilerde bu efektleri kullanırsa vakıf her paylaşım için 3 dolarlık bağış yapacak.

U2 solisti Bono ve Bobby Shriver’in kurduğu RED on yıldır AIDS’e karşı farkındalık yaratmak, sağlık harcamaları ve tedaviler için çalışıyor. Nike, Starbucks gibi kurumların destek olduğu RED’e bugüne kadar 325 milyon dolar topladı.

Daha önce Twitter, Vine ve Foursquare gibi sosyal medya uygulamalarıyla ortaklık yapan RED ilk defa Snapchat ile işbirliğine gidiyor.

Gates Vakfı bugün bir milyon Snapchat paylaşımını hedeflerken ayrıca Youtube’da Scarlett Johansson, Barry Manilow ve Jimmy Kimmel’ın yer aldığı bir videonun 330 bin defa izlenmesine karşılık bir milyon dolar bağışlamayı planlıyor.

Snapchat insanlara ürün reklamı veya link yollamıyor. Ancak kullanıcılar bugüne özel efektler ile “Mücadeleye katıl” (Join the Fight) mesajı verebilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.