2020’de sürücüsüz 10 milyon araba yollarda olacak

2020’de sürücüsüz 10 milyon araba yollarda olacak

Test sürüşleri yapılan sürücüsüz otomobillerin yola çıkacağı tarih yaklaştı. Birçok marka sürücüsüz otomobillerini 2020’de satışa sunacak. BI Intelligence raporuna göre, 5 yıl sonra 10 milyon sürücüsüz araç kullanılacak. 2020’den sonra rakam yüzde 100 artacak

Yakın bir geçmişe kadar bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz kendi kendine giden sürücüsüz otomobiller artık gerçek oluyor. BI Intelligence, kendi kendine giden arabanın mevcut durumunu ve önümüzdeki beş yıl içinde bu araçların nasıl ilerleyeceğini ilişkin rapor yayınladı. 2020 yılında 10 milyon sürücüsüz araba yollarda olacağı tahmin edilen raporda, kendi kendine giden otomobillerin yarı özerk ve tam özerk olmak üzere iki bölüme ayrılacağı ve bu araçların 2019 yılında piyasaya sürüleceği kaydedildi.

Raporda sürücüsüz araçlar ile yollar daha güvenli olduğu ifade edilirken, bu araçların önündeki bazı engeller olduğu belirtildi. En önemli problemlerin başında maliyetlerinin yüksek olması ve bazı yönetmeliklerin açıklığa kavuşturulmaması olduğuna dikkat çekildi. Sürücüsüz yani ‘autonom’ otomobiller konusunda çalışan, Mercedes-Benz, BMW, Audi, GM, Toyota, Volvo, Tesla ve Hyundai- Kia gibi 10’dan fazla otomobil markası bulunuyor.

TEKNOLOJİNİN DEVLERİ İLGİ GÖSTERİYOR

Teknolojinin dev firmalarının da sürücüsüz arabalara ilgisi gün geçtikçe artıyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google, sürücüsüz araba prototipini bu yaz Kaliforniya yollarında test edeceğini açıkladı. Geliştirdiği sürücüsüz otomobille Google, bugüne kadar 19 milyon kilometre test etti. Google, bu çalışmalarının amacı otomobil üretmekten ziyade geliştirdiği yazılımı otomotiv markalarına satmak olduğunu belirtiliyor. Apple gibi teknoloji şirketleri de sürücüsüz arabayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.