2015’in son çeyreğinde Twitter kullanıcılarında artış olmadı

2015’in son çeyreğinde Twitter kullanıcılarında artış olmadı

Bir kaç gün önce Twitter’dan yapılan açıklamada  2015’in dördüncü çeyreğinde sosyal ağın aylık toplam aktif kullanıcı sayısının tamamen aynı, yani 320 milyonda kaldığı belirtildi.

Hatta Twitter’a sadece mesajla erişmekte olan SMS servisi kullanıcıları hariç tutulduğunda, aylık toplam aktif kullanıcı sayısı 307 milyondan 305 milyona düştü. Amerika’daki aktif kullanıcıların sayısı 66 milyondan 65 milyona geriledi.

Bu geçen yılda önemli yönetim ve ürün değişiklikleri yapmış olan Twitter için hayal kırıklığına yol açan bir haber.

Gelir açısından, Twitter 2015’in dördüncü çeyreği için geçen yılın aynı dönemine göre %48’lik bir artış rapor etti. Bu oran toplam geliri 710 milyon dolara çıkardı. Reklamlardan gelen gelir 641 milyon, veri lisansları ve diğer gelirlerin toplamı 70 milyondu. Çarşamba günü şirket finansal sonuçlarını yayınladıktan sonra hisseleri %12 düştü, ama sonra tekrar toparlandı.

Hissedarlara sunulan bir mektupta şirketin 2016’da odaklanmayı planlandığı beş alanın ana hatları çiziliyordu: Algoritmik olarak düzenlenmiş zaman çizelgesi dâhil olmak üzere esas üründe sürekli iyileştirmeler, Periscope dahil olmak üzere canlı video yayınlarına daha fazla yatırım, yapımcılar ve etkili kullanıcılara daha iyi destek sunmak, online taciz ve tehditlere sıkı önlemler ve geliştiricilere daha fazla yatırım.

Geçen yıl Dorsey CEO olarak geri döndüğünden beri, Twitter bir dizi üst düzey ayrılık yaşadı. Ocak sonunda medya sorumlusu, ürün sorumlusu, Vine sorumlusu, mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı ve insan kaynaklarından sorumlu başkan yardımcısı şirketten ayrıldı. Çarşamba günü Twitter bir değişiklik daha duyurdu. Twitter’ın sahip olduğu yayın uygulaması Periscope’un CEO’su Kayvon Beykpour Twitter’ın yönetim ekibine eklendi. Bu değişiklik şirketin canlı videoları merkezî hale getirmeye olan kararlılığının bir göstergesi olarak görülüyor

Platformla ilgili ortak şikâyetleri kabul eden Dorsey, şirketin ürün ekibinin kullanıcıların birbirlerini etiketleme ve cevaplama yolları dâhil Twitter’ı kullanmayı zorlaştıran belli “kırık camları” düzeltmek için çalıştığını ifade etti.  Dorsey, “Sohbetler, cevaplar ve .@ formatıyla ilgili kimsenin anlamadığı gerçekten garip bazı kurallarımız var. Bunları düzeltmemiz gerekiyor” dedi.

Güvenlik:

Bu hafta başında Twitter, platformundaki istismar ve tacizle mücadele etmeyi hedefleyen Twitter Güven ve Güvenlik Konseyi adlı yeni girişimini açıkladı. Şirket hissedarlara yönelik mektubunda bu konuyu şu şekilde ele aldı:

“Platformumuzu daha güvenli hale getirmek için daha fazla kaynak ayırmaya devam edeceğiz. İfade özgürlüğünü savunuyoruz ve insanlar özgürce konuşabilmek için güvende hissetmeliler. Online taciz ve istismar zorlu bir problem. Bu yıl sürekli olarak tacizde bulunan hesapların kullanımını belirlememizi sağlayan, çoklu tacizde bulunan tweetleri ya da hesapları rapor etmeyi çok daha kolay hale getiren ve insanlara Twitter deneyimlerini düzenlemek ve kontrol etmek için daha kolay araçlar sunan bir teknolojiyi uygulamaya koyacağız. Ama yapacaklarımız sadece daha iyi araçlar ve teknolojiler üretmekten ibaret değil. Aynı zamanda bu konudaki politikalarımızda akıllıca davranıp, uyum sağlayacak ve daha hızlı cevaplar verebilmek üzere yatırımlarda bulunacağız.”

2016 Büyümesi:

Hissedarlara sunulan mektup Twitter’ın anlık doğasının önemini vurguladı ve Dorsey de yatırımcılarla yapılan bir görüşmede bunun altını çizdi. Dorsey, Amerika seçimlerinin ve Rio de Janeiro Olimpiyatları’nın bu yılki büyümeyi kontrol edeceğini belirterek, “Canlı bir etkinliğin Twitter’da gerçekleşmesini duymak ya da izlemek Twitter’ın değerini anlamanın en güçlü yolu” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.