WP – “Türkiye Başbakanı, Suriye liderini yaptığı kanlı saldırılardan dolayı ‘dilsiz şeytan’ diye tanımladı”

WP – “Türkiye Başbakanı, Suriye liderini yaptığı kanlı saldırılardan dolayı ‘dilsiz şeytan’ diye tanımladı”

The-Washington-Post-logoTürkiye Başbakanı Pazar günü yaptığı konuşmada, Suriye liderini, kendi halkına saldırırken İsrail’in Suriye topraklarını işgal etmesine karşı tepkisiz kalmasından dolayı ‘ dilsiz şeytan’ diyerek kınadı.
Recep Tayyip Erdoğan’in Birleşik Arap Emirliklerinde düzenlenen ve Suriye Başkanı Basar Esad’i devirmek isteyen isyancı gurupları destekleyen diğer körfez ülkelerinin de katıldığı Devletler Arası iletişim forumundaki konuşması defalarca alkışlandı.
Dubai’nin kuzeyinde bukunan Sarcah daki toplantıda konuşan Erdoğan ‘ kendi halkına karşı katliamlar yapan, ama yıllardır kendi ülkesinin topraklarının işgal edilmesine karşı sessiz ve tepkisiz bir politika sürdüren bu acımasız diktatöre, bu dilsiz şeytana karşı suskun kalmayacağız’ dedi. 1967 yılında İsrail, stratejik Golan Tepeleri Platosu’nu ele geçirmişti. İki ülke arasındaki düşmanlığa rağmen, 1973’den beri hiç savasmayan İsrail ve Suriye, sınır bölgelerinde de yıllardır önemli bir gerginlik yaşamadı.
Suriye’den kaçanlara göçmen kampları oluşturarak kol kanat geren Türkiye’nin başbakanı Erdoğan, ‘bu zalimlige ve saldırganlığa karşı çıkmalıyız’ diyerek, dünya liderlerini , sivillere saldıran Suriye rejimini kınamaya çağırdı.
Erdoğan bu konuşmasını, Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni dışişleri bakanı John Kerry’nin, Suriye’de yaklaşık 2 yıldır devam etmekte olan ve 70 binden fazla can kaybına sebep olan olayları son erdirmek üzere NATO üyesi ülkeler ve Türkiye ile görüşmeler yapmak üzere ilk resmi yurtdışı gezisine başlamasından sadece birkaç saat önce yaptı.
Hükümetlerin medya stratejilerini inceleyen konferansın ana konuşmacısı olan Erdoğan, “mevcut duruma sessiz kalamayız” diyerek tepkisini ifade etti.
http://www.washingtonpost.com/world/europe/turkish-prime-minister-syrian-leader-mute-devil-for-deadly-attacks/2013/02/24/11ae560a-7e78-11e2-a671-0307392de8de_story.html

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.