WP- “İsrail-Türkiye ilişkisinde koşul krizi”

WP- “İsrail-Türkiye ilişkisinde koşul krizi”

The-Washington-Post-logo

Başbakan, Tayyip Erdoğan, İsrail’in verdiği sözleri tutmadığını ve bu yüzden Türkiye-İsrail ilişkilerinde ilerleme sağlanamadığını ifade etti.

 

Eski müttefiklerin arası, Mavi Marmara gemisinin, İsrailli askerler tarafından ablukaya alınmasının ardından bozulmuştu. Abluka sırasında sekiz Türk ve bir Türk-Amerikan vatandaşı hayatını kaybetmişti.

 

Amerika’nın iki ülke arasında arabulucu olması üzerine İsrail, ölümler icin özür diledi ve tazminat ödeyeceklerini söyledi.

 

BM Genel Kurulu toplantısında konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için İsrail’in tüm şartları yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.  Davutoğlu, özür şartının yerine getirildiğini fakat tazminat ödenmesi ve Filistin’e yapılan ambargonun kaldırılması şartlarının henüz gerçekleşmediğini sözlerine ekledi .

 

Haberin orjinali: http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/turkey-says-israel-hasnt-met-all-conditions-for-normalizing-ties-after-2010-ship-attack/2013/09/26/cca55452-2668-11e3-9372-92606241ae9c_story.html

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.