THE GUARDIAN- “Erdoğan meydan okuyor”

THE GUARDIAN- “Erdoğan meydan okuyor”

 guardianTürkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, rakiplerini Türkiye’nin gücünü sarsma arayışında  olmakla suçlayarak, “Bu komplolar başarılı olmaz. Bunların derdi yolsuzluk hukuk ve adalet değil. Bunların bir tek derdi var o da bu milletin ve ülkenin gücüne zarar vermektir.” dedi.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk krizini defedeceğinin sözünü verdi. Erdoğan, kendisini yıkma arayışında olanların, geçen yaz hükûmet karşıtı gösteriler düzenleyenler gibi başarısız olacaklarını söyledi.

Başbakan, rakiplerini Türkiye’nin gücünü sarsma arayışında olmakla suçladı. Olanları Gezi Parkı protestoları iddialarıyla karşılaştıran Erdoğan, “Gezi deyip camları kırıp indirdiler, şimdi de yolsuzluk deyip camlar kırılıyor. Bu komplolar başarılı olmaz. Bunların derdi yolsuzluk hukuk ve adalet değil. Bunların bir tek derdi var o da bu milletin ve ülkenin gücüne zarar vermektir.” dedi.

Bu soruşturmanın hedefindekiler, İran’a yasa dışı bir şekilde para aktarma, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla öne çıkan bazı iş adamları ve resmî yetkililer. Soruşturma kapsamında oğullarının tutuklanması üzerine üç bakan istifa etti. Erdoğan hükûmeti ise soruşturmayı yürüten 70 polisi görevlerinden alarak tepki gösterdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Farnk-Walter Steinmeier ise yolsuzluk iddialarının kapsamlı bir şekilde soruşturulması çağrısında bulundu.

Haberin orjinali:http://www.theguardian.com/world/2013/dec/29/turkish-pm-conspiracies-erdogan

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.