REUTERS – “İstanbul Olimpiyat umutlarını koruyor”

REUTERS – “İstanbul Olimpiyat umutlarını koruyor”

Reuters-Logo1Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan güzel İstanbul Boğazı boyunca İstanbul, 2020 Olimpiyatlarında sahneye çıkacak ilk Müslüman ülke olma çabasıyla Türkiye’ye güven kazandıracak bir dönüşüm geçiriyor.

Greyderler, Beşiktaş İnönü Stadyumu’nu 2020’ye hazırlamak için kazıyor ve şehrin üçüncü köprüsünün yapımı gündemde.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, ekim ayında hızla büyüyen 14 milyon nüfuslu kentin ulaşım ihtiyacını karşılamak için Boğaz’ın altında bir demir yolu tünelinin açılışını yapması bekleniyor.

Ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) 7 Eylül’de oylayacağı Türkiye’nin beşinci Olimpiyat başvurusu son aylarda bir dizi darbe aldı.

Türkiye’yi sarsan hükûmet karşıtıprotestolar, onlarca sporcuya verilen doping cezaları ve Orta Doğu’da, Suriye’ye karşı ABD önderliğindeki bir askerî operasyon ihtimali ile derinleşen karışıklık.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hükûmetin güçlü desteğine ve ülke gençliğinin başvuruya dair tutkusuna işaret ederek İstanbul’un Tokyo ve Madrid ile rekabetinden galip çıkabileceği konusunda ısrarlı.

Kılıç, Reuters’e verdiği demeçte, “Türk gençliğinin şevki ve sporcu kadın ve erkeklerin hayalleri ile içimden bir ses bu sefer olacağını söylüyor. Başbakan, İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemlerden bu yana İstanbul’u bir Olimpiyat kenti hâline getirmeyi düşlüyor.” dedi.

Ayrıca Kılıç, Türkiye’nin, men cezalarıile gösterdiği “dopinge sıfır hoşgörü” anlayışının IOC tarafından olumlu değerlendirileceğini söyledi.

Kılıç, “Eğer doping olayları İstanbul 2020’yi etkileyecekse bu olumlu bir şekilde olacaktır zira Türkiye’nin spor yönetimi dopingle mücadelesinde net bir tavır ortaya koymuştur.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.