Friedman: Erdoğan’ın demokrasiyi yok etmesine göz yumduk

Friedman: Erdoğan’ın demokrasiyi yok etmesine göz yumduk

The New York Times gazetesinin Pulitzer ödüllü yazarı Thomas Friedman bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da değinerek, ABD’nin Erdoğan’ın demokrasiyi yok etmesine göz yumduğunu söyledi.

Irak, Süleymaniye’de bulunan Friedman “When the Necesseray Is Impossible” başlıklı yazısında Türkiye’ye değindiği bölümde, “Demokrasi için Irak’ı güvenli hale getirme çabamız bizi bölgedeki en önemli NATO ‘müttefikimiz’ Türkiye’nin şimdilerde muhalif gazeteleri kapattığı ve gazetecilere dava açtığı için ‘Sultan Erdoğan’ diye anılan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından demokrasiden diktatörlüğe dönüşmesi için gözlerimizi yummamızı gerektirdi. Ama gelecekte Irak’ta demokrasiyi biraz olsun geliştirmek için Türkiye’nin hava sahasına ve işbirliğine ihtiyaç duyduğumuzdan, Erdoğan’ın Türkiye’de demokrasiyi yok etmesine göz yumduk” diye yazdı.

Friedman IŞİD’i yenmek için Irak ve Suriye’nin daha istikrarlı hale getirilmesi gerektiğini belirterek, Şii ve Sünnilerin ortak güç paylaşımını reddetmeleri sonucu bunun oldukça zor olduğunu ifade etti. Yazıda, “IŞİD kanserini ve yayılma hızını gözardı etmek de onu yok etmeyi imkansız hale getirir” denilerek Belçika’daki son saldırı örnek gösterildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.