Financial Times: Türkiye kutuplara ayrılıyor

Financial Times: Türkiye kutuplara ayrılıyor

Financial Times yazarı David Gardner son yazısında Soma’da yaşanan maden faciası ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davranışlarını değerlendirdi. Gardner yazısında, Erdoğan’ın ülkeyi kutuplaştırma eğiliminde olduğu ve 2002’den beri 8 seçimden de zaferle çıktığından kimsenin onu bu yöntemin işe yaramadığına inandıramayacağını ifade etti.

Gardner, “Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Soma’da gerçekleşen maden faciasında ortaya koyduğu davranış halihazırda keskin hatlarla kutuplara ayrılmış ülkede yeni öfke dalgalarına sebep oldu. Soma faciası, ülkeyi bir araya getirme zamanıydı. Bir lider bunu yapar ve geleceğin başkanı da bunu yapmalı. Ancak Erdoğan ve arkadaşlarının davranışları tam tersine bu inancı yıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın maden kazasını sıradan bir olay olarak gördüne değinen Gardner, Soma’da protestoyla karşılasan Erdoğan’ın bir vatandaşa tokat attığına ve danışmanı Yusuf Yerkel’in de iki polis tarafından yere yatırılmış bir protestocuya tekme attığına dair görüntülerin olduğunu dile getirdi.

Gardner ayrıca, Metin Feyzioglu’nun hükümeti basın, sosyal medya ve meclisi ayaklar altına almak, yargıyı baltalamak ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) güçlendirerek yolsuzluk sıkandalının üzerini kapatmakla suçlaması üzerine Erdoğan’ın bunu ‘ahlaksızlık’ olarak değerlendirdiğini yazdı.

Soma’daki tekmeleme hadisesinin Twitter kullanıcıları tarafından unutulmayacağına dikkat çeken Gardner, Erdoğan taraftarlarının Twitter kullanmadıkları için bu hadisenden haberdar olmadıklarını Erdoğan’ı destekleyen gazetelerin ise olayı gündeme taşımadıklarını vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.