“Erdoğan ‘arka koltukta’ oturmaya razı olacak birini istiyor”

“Erdoğan ‘arka koltukta’ oturmaya razı olacak birini istiyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ve Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun dün yaptıkları son dakika görüşmesi ABD medyasında geniş yankı buldu.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden The New York Times gazetesi, “Başbakan Davutoğlu, Erdoğanla kan davasında kenara çekiliyor” başlığıyla duyurduğu haberinde, “Davutoğlu’nun kararı, Erdoğan ile iktidar mücadelesinin ardından geldi. Erdoğan, kendi gücünü artırmak için Başbakan Davutoğlu’nun AK Parti lideri olarak yetkilerini sulandırma girişiminde bulundu” görüşüne yer verildi.

Washington Post gazetesi, Türkiye’de yaşanan krizi “Türk Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki gerginlik su yüzüne çıktı” başlığı ile duyurdu. Erdoğan ve Davutoğlu arasında süregelmekte olan gerginliğin iki tarafça da şimdiye kadar inkar edildiğini belirten gazete, “Siyasi gözlemcilere göre, ülkenin güçlü lideri Erdoğan, Başbakan Davutoğlu’nun yerine ‘arka koltukta’ oturmaya razı olacak başka birini getirmek istiyor” değerlendirmesi yapıldı.

ABD’de de yayınlanan The Financial Times (FT) gazetesi de, haberi  “Sonuçsuz kalan kriz görüşmesi Türk Başbakan’ı istifaya götürecek” başlığıyla abonelerine duyurdu.

FT haberinde  “Türkiye’nin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’la yaptığı sonuçsuz görüşmelerin ardından pes edebilir” ifadelerini kullanarak, Davutoğlu’nun yakında istifa edebileceği sinyalini verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.