Dünya basını: Türkiye’nin en büyük gazetesine kayyım atandı

Dünya basını: Türkiye’nin en büyük gazetesine kayyım atandı

Zaman Gazetesi’ne kayyım atanmasına dair alındığı ifade edilen karar, dünya basınında da yankı buldu.

Haber ajansı AP, Türkiye’nin en çok satan muhalif gazetesine kayyım atandığını duyurdu. Haberde, Zaman’a karşı atılan bu adımın, Türkiye’de basın hakları ve özgürlükleri ile ilgili endişeleri artıracağı yorumunda bulundu.

Reuters, söz konusu adımın ‘Amerika’da oturan İslam alimi Fethullah Gülen’in destekçilerine karşı genişleyen baskılar kapsamında’ olduğu yorumunu yaptı. Haberde, İngilizce çıkan Today’s Zaman Gazetesinin karardan nasıl etkileneceğinin bilinmediği kaydedildi.

Ajansa konuşan Today’s Zaman Genel Yayın Editörü Sevgi Akarçeşme, “Bu, Türkiye’de basın özgürlüğünün fiili olarak sona ermesidir. Basın her zaman baskı altındaydı ama hiç bu kadar aşikar olmamıştı. Gazeteye el koymak anayasayı ihlaldir, özellikle bunun hiçbir temeli yoksa. Bu, anayasanın askıya alındığı anlamına gelir” dedi.

Haberde, daha önce de Gülen Hareketi ile ilişkilendirilen basın kuruluşlarına el konulduğu ve TMSF’nin, BankAsya’nın birkaç ay içinde tasfiye edileceğini açıkladığı aktarıldı. Polisin bugün ayrıca, Boydak Holding yöneticilerini de gözaltına aldığı kaydedildi. Tüm bunların, Erdoğan’ın yakın çevresine 2013’te Gülen’e sempati duyduğu iddia edilen polis ve savcılar tarafından yolsuzluk soruşturması başlatılmasının ardından yapıldığına dikkat çekildi.

Zaman Gazetesi’ne kayyım ataması dünya gündemine oturdu

Zaman Gazetesi’ne kayyım atanması sonrası twitter üzerinden etkileşime geçen kullanıcılar attıkları çok sayıda tweet ile konuyu Türkiye ve tüm dünya gündemine taşıdı.

Zaman Gazetesi’ne atılan tweet sayısı an itibari ile 15 bin sayısını geçmiş durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.