‘Demokrasi bir otobüstür, durağa varılınca, o otobüsten inilir’

‘Demokrasi bir otobüstür, durağa varılınca, o otobüsten inilir’

Atlantic Dergisi’nde yayınlanan bir makalede Ürdün Kralı Abdullah’ın Başkan Obama’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sahte demokrat” olduğunu söylediği iddia edildi.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “hayal kırıklığı, fiyasko ve otoriter” gözüyle baktığı haberiyle gündeme gelen Atlantic Dergisi, Erdoğan hakkındaki iddialarına yenisini ekledi.

Derginde yayınlanan, Başkan Obama’nın diğer dünya liderleri hakkındaki görüşlerinin ele alındığı makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan için önceki habere benzer ifadeler kullanıldı.

Makalede, Erdoğan’ın Başkan Obama’yı hayal kırıklığına uğrattığı vurgulandı. Obama’nın başkanlık koltuğuna oturduğunda Erdoğan’ın ABD ve Müslümanlar arasında köprü görevi göreceğini inandığının belirtildiği makalede, Ürdün Kralı Abdullah’ın Başkan Obama’ya Erdoğan için “sahte demokrat” dediği belirtildi.

Makaleye göre Abdullah Obama’ya şunları söyledi: “Erdoğan bir keresinde, ‘Demokrasi benim için bir otobüs yolculuğu. Durağıma gelince inerim’ demişti.”

Makalede ayrıca, Obama’nın Erdoğan’ı eleştiren kişilerin haklı olduğunu anlamasının biraz uzun sürdüğü dile getirildi.

Ürdün Kralı Abdullah, 2013 yılında Türkiye’ye yaptığı ziyaretin hemen ardından verdiği bir mülakatta Erdoğan için benzer ifadeler kullanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.