CNN- “Türkiye’de Arınç’ın uzlaşmacı tavrı”

CNN- “Türkiye’de Arınç’ın uzlaşmacı tavrı”

SUNUCU: Türkiye ile başlayalım. Hükûmet, İstanbul ve Ankara’da günler süren şiddetli çatışmaların ardından protestoculardan nadir görülen bir şekilde özür diledi. Ülkenin Başbakan Yardımcısı, polisin protestoculara karşı aşırı güç kullandığını kabul etti. Diğer yandan sendikalar bugünden itibaren iki günlük greve başladı. Şimdi muhabirimiz Ben Wedeman, İstanbul’dan bağlanıyor. Öncelikle Başbakan Yardımcısı’nın basın toplantısındaki uzlaşmacı tavrından başlayalım.

WEDEMAN: Evet, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisinin (AKP) diğer bir üyesinden daha uzlaşmacı bir tavır gördük. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir basın toplantısında Taksim Meydanı’ndaki protestoculara karşı kullanılan şiddetin düzeyinden duyulan üzüntüyü ifade etti.

ARINÇ: O ilk olayda, çevre duyarlılığıyla hareket edenlere karşı yapılan aşırı şiddet gösterisi yanlıştır, haksızdır. Bunun için o vatandaşlardan özür dilerim. Ancak sokaklarda tahribat yapanlar, sokaklarda insanların özgürlüklerine engel olmaya çalışanlara bir özür borcumuz olduğunu düşünmüyorum.

WEDEMAN: Tabii ki Arınç, bu özrü Gezi Parkı’ndaki protestoyu başlatanlarla sınırlı tuttu. Ancak diğer şehirlerde sokaklara çıkan protestoculara özür yok. Son bilgilere göre son dört günde çatışmalarda 2.800’ün üzerinde kişi yaralandı. Son bir saatte aldığımız bir diğer ilginç gelişme ise DİSK’in de grev kararı almış olması.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.