CHICAGO TRIBUNE – “İnternet üzerinden yeni vize başvurusu ve uçak bileti arama motoru”

CHICAGO TRIBUNE – “İnternet üzerinden yeni vize başvurusu ve uçak bileti arama motoru”

ChicagoTribuneBir sonraki internet yeniliği için nadiren uzun süre beklemek zorunda kalıyoruz.  Aşağıda yolculuklarınızı daha kolay ve ödüllendirici bir şekilde yapabileceğiniz üç yeni girişimi bulabilirsiniz.

Bunlardan birincisi yeni Türk e-vizesi. Henüz haziran ayı bile olmadı ancak Türk Hava Yolları, yılın en iyi fikirlerinden birine öncülük etti. Artık herhangi bir konsolosluğa gitmeden veya pasaportunuzu göndermeden Türk vizesine internet üzerinden başvurabilirsiniz. Yeni “e-vize”yi kullanabilmek için evisa.com.gov.tr/en sitesine girin, 20 dolarlık ücreti MasterCard veya Visa kartınızla ödeyin. Altı ay kadar geçerli olan pasaportunuz ve uçuşunuz hakkında detaylı bilgiye ihtiyacınız var. ABD ve Kanada vatandaşları, istedikleri hava yolunu kullanabilirler ancak birkaç ülkenin vatandaşları sadece Türk Hava Yolları uçuşlarıyla ülkeye giriş yapabilecekler. Vize başvurunuz onaylandıktan kısa bir süre sonra bir kopyasını internet üzerinden indirebiliyorsunuz. Bu hizmet aynı zamanda evinize bir kopyasını da postalıyor. E-vize, pasaportunuzda bulunmadığı için Türkiye’de olduğunuz sürece vizeyi yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

Türkiye, en zor vize uygulamasına sahip ülkelerden biri değil. Vizeyi Türkiye’de herhangi bir uluslararası havaalanına vardığınızda alabiliyorsunuz. Böylece vize almak için sıkıcı konsolosluk işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmiyor ancak önceden vize almış olmak varıştaki uzun sürecin önüne geçmenizi sağlayabiliyor ve şimdi başlatılan yeni e-vize uygulamasının hiçbir dezavantajı yok.

Yeniliğin önemi, Türkiye’nin ötesine geçiyor. Bu örnek, diğer ülkelerin daha kolay ve mantıklı yöntemi benimsemeleri için bir model olabilir. Özellikle varışta kısa vadeli vize vermeyen Çin, Hindistan ve diğer ülkeler için önemli bir atılım olabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.