BLOOMBERG TV- “Fon yönetim sektörü büyüme hedefliyor”

BLOOMBERG TV- “Fon yönetim sektörü büyüme hedefliyor”

Türkiye’nin 70 milyar liralık fon yönetim sektörü, hükûmetin birikimleri cezbetmek için emeklilik yasalarını değiştirmesinden sonra, yönetimi altındaki varlıklarda 2023 yılına kadar yılda yüzde 20’lik bir büyüme hedefliyor.

Türkiye’nin 70 milyar liralık (33 milyar dolar) fon yönetim sektörü, hükûmetin birikimleri cezbetmek için emeklilik yasalarını değiştirmesinden sonra, yönetimi altındaki varlıklarda 2023 yılına kadar yılda yüzde 20’lik bir büyüme hedefliyor.

Yerel bir varlık yönetimi derneği olan Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TYKD) Başkanı Alp Keler, emeklilik yatırım fonlarına yapılan katkıların varlıklardaki beklenen artışları sağlayacağını söyledi.

Türkiye, bir yandan Goldman Sachs’ın ‘sonuna kadar sürdürülemez’ olarak nitelendirdiği cari açıkla bu yıl mücadele verirken ülkede birikim yapanların emeklilik fonlarındaki katkılarının yüzde 25’ini karşılayacak yasanın geçmesinden sonra varlık yöneticileri, bundan fayda sağlamaya başladı. Habertürk’ün geçen hafta kaynak belirtmeden verdiği habere göre hükûmet, 3 bin lira net maaşlı yeni çalışanları otomatik olarak bireysel emeklilik sistemine üye yapmaya hazırlanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.