ABC- “Rajoy Türkiye’de”

ABC- “Rajoy Türkiye’de”

ABC-LOGOİspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ankara Metrosu M3 hattının açılışı için geldiği Türkiye’de, Atatürk Mozolesi’ni ziyaret etti. Rajov Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Birleşik ve modern bir Türkiye’yi başarmış olma örneğiniz, bize kararlılıkla, çalışmayla ve azimle her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceğini gösterme adına örnek teşkil ediyor.” ifadelerini yazdı.

Katalan Comsa şirketi tarafından inşa edilen Ankara Metrosu M3 hattının açılışı, Katalonya halkının bir yanda, diğer siyasetçilerin tamamen farklı bir yanda gittiği mesajını İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’a verdi. Rajoy, bugün, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yeni hattın kurdelesini kesecek.

Mariano Rajoy ve Savunma, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarıyla birlikte İspanyol heyetinin geri kalanı, iki ülke arasındaki 5. Üst Düzey Toplantı’ya katılmak için öğleden sonra Ankara’ya geldi. Onları, pistte Türkiye İçişleri Bakanı Efkan Ala karşıladı ve şeref salonunda çay içmeye davet etti. Oradan, Türkiye’ye gelen bütün devlet başkanları gibi Atatürk Mozolesi’ne gittiler. Rajoy, anıt mezara İspanya renklerini taşıyan çiçeklerden oluşan bir çelenk bıraktı. Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Birleşik ve modern bir Türkiye’yi başarmış olma örneğiniz, bize kararlılıkla, çalışmayla ve azimle her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceğini gösterme adına örnek teşkil ediyor.” ifadelerini yazdı. İmza sonrasında Atatürk’e ait müzenin bir kısmını gezdi.

Daha sonra Türkiye Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne yöneldi ve orada, aralarında bir İspanya ve İspanyol sporu aşığı gibi konularının da bulunduğu çok hoş bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Sonrasında heyet, Başbakanlık’ta askerî törenle Erdoğan tarafından kabul edildi. Askerî tören sırasında Rajoy, Türkçe olarak “Merhaba asker!” diye selamlayarak şaşırttı.

Hediye değişiminden sonra Navantia şirketinin bu ülkede bir uçak gemisinin inşaatına katılması, terörle mücadele ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım süreci gibi konularında ele alındığı görüşmeler başladı.

Rajoy, şüpheye yer bırakmayarak İspanya’nın, Türkiye’nin AB’ye girişine tam destek verdiğini, zira bu ülkenin “mükemmel bir dost ve ortak” olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.