WSJ: Yolsuzluk soruşturmasını yürüten polisler gözaltına alındı

WSJ: Yolsuzluk soruşturmasını yürüten polisler gözaltına alındı

Türkiye’yi sarsan Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nda görev alan polislerin göz altına alınması dünya basınında da geniş yer buldu. Ünlü Wall Street Journal gazetesi haberi, başbakan ‘Erdoğan hükümetine karşı gerçekleştirilen yolsuzluk soruşturmalarında görev alan düzinelerce emniyet görevlisi gözaltına alındı’ diye verdi.

Operasyonları ‘Erdoğan’ın yolsuzluk suçlamalarını ortadan kaldırmak ve favori gösterildiği Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde rakiplerini yenebilmek için yaptığı son hamle’ olarak nitelendiren gazete ayrıca Erdoğan’ın aralık ayında yapılan yolsuzluk operasyonlarını yargıya ‘Gülen’in hareketinin gerçekleştirdiği bir komplo’ olarak gösterdiğini belirtti.

WSJ, İstanbul başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun “Gözaltına alınan polisler, içlerinde başbakan Erdoğan’ın da olduğu 2280 kişinin dinlenmesinde rol oynadığı gerekçesiyle casuslukla suçlanıyor. 115 şüpheliden 67’si tutuklandı” açıklamalarına da yer verdi.

Erdoğan’ın yetkileri artırılmış bir cumhurbaşkanlığı hedeflediğine değinilen haberde, “Muhalefet bunun gerçekleşmesi halinde gücün tek elde tutulduğu otokratik bir devlet düzenine geçileceğini belirtiyor.” denildi.

Gazete ayrıca, Türkiye’nin Irak’ta IŞİD tarafından alıkonulan diplomatlarını korumada yetersiz kaldığının altını çizerek, “Türkiye IŞİD’in 40 gündür esir tuttuğu diplomatların serbest bırakılmasını sağlayamadı.” diye yazdı. 

Haberde ayrıca Eurasia Group uzmanı Naz Masraf’ın şu sözlerine yer verildi: “Erdoğan rakiplerine karşı mücadele etmeye hem kişisel öç alma güdüsü, hem de siyasi nedenlerden dolayı devam edecektir. Bu sayede hem gündemi dış politika gibi daha zorlu konulardan uzak tutabilir, hem de ülke çapındaki desteğini güçlendirebilir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.