Tren kasabaya daldı, ölü sayısı artıyor

Tren kasabaya daldı, ölü sayısı artıyor

Pazar sabahı Kanada polisinin açıklamasıan göre Quebec eyaletinde petrol yüklü bir ternin kasabaya dalması sonunda ölü sayısının 5’e çıktığı belirtildi. Ancak polis yetkilileri ölü sayısının artmasının da yüksek olasılık olduğunu söyledi.

Ham petrol taşıyan bir trenin Nantes adlı kasabada makinist değişimi için dün gece durması ve vagonlarının bilinmeyen bir nedenle lokomotiften boşanması (ayrılması) sonuncu 7 km (4 mil) uzaktaki Lak-Megantik (Lac-Megantic) kasabasına daldı. Kaza sonunda şuan 5 ölü ve 40 insanın da kayıp olduğu belirtildi. Kasabayı savaş alanına çeviren petrol yüklü vagonların, neden lokomotiften ayrıldığı ise henüz bilinmiyor.  

5 lokomotifli trende 72 tanker (her birinde 30 bin galon ya da 113 bin litre) dolusu ham petrol olduğu belirtilirken, bunlardan dördünün evlere çarpması sonunda patladığı ifade edildi. 6 bin nüfuslu Lak-Megantik kasabasında vagonların infilak etmesi soncu onlarca evin yandığı ve bölgeden 2 binden fazla insanın da tahliye edildiği kaydedildi.

ABD sınırına yakın olan kasabadaki patlamaların yol açtığı yangını söndürmek için New York eyaletinden itfaiye ekipleri de yardıma geldi. ‘The Montreal, Maine & Atlantic’ adlı firmaya bağlı olan trenin neden olduğu kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Şirketin başkanı Edward Burhardt, trenin kurallara uygun şekilde park edildiğini ve freninin de çekili olduğunu belirterek olayda muhtemel bir sabotaj olma ihtimalini akıllara getirdi.

Kaza, cumartesi sabah gece 01:00 sularında meydana gelmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.