‘Siber Pazartesi’ alışveriş gibi internet sitelerinin de değerini arttırdı

‘Siber Pazartesi’ alışveriş gibi internet sitelerinin de değerini arttırdı

Sanal ortamda alışverişin ‘Black Friday’i (Kara Cuma) olan Cyber Monday (Siber Pazartesi)  bu yıl da tüketicilerin gözdesi oldu. Geçen yıla oranla yüzde 25.6 oranında artan Siber Pazartesi alışverişi yalnızca satılan ürünlere değil Amazon, eBay gibi sanal ortamın en büyük perakende satış sitelerinin de borsada hisselerinin değer kazanmasına neden oldu.

Siber Pazartesi’nde tüketicilerin internet üzerinden alış verişi canlandırması internet üzerinde perakende satış yapan eBay’in borsada hissesinin yüzde 4.9 oranında artmasına neden oldu. Siber Pazartesi ile 51 dolar 40 cente yükselen eBay hisse senetleri borsada bu değeri en son 2005 yılınıun ilk aylarında görmüştü.  

Siber Pazartesi ile borsada hisse senedi yükselen bir başka internetin perakenede satış devi olan Amazon’un değeri de arttı. Bosrada işlem gören hisse senetleri yüzde 1.6 oranında artan Amazon’un kağıtları 243 dolar 62 cente yükseldi.

Siber Pazartesi internet üzerinden satış yapan değil IBM gibi şirketlerin de değerinin artmasına neden oldu. ABD (U.S) perakende internet sitesi ise her geçen yıl Siber Pazartesi’ne olan tüketici ilgisinin arttığına işaret etti. ABD perakande sitesi her yıl ortalama Siber Pazartesi’nde alış veriş oranlarının yüzde 15 oranında arttığını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.