Sevenleri Hocaefendi’yi bayramda yalnız bırakmadı

Sevenleri Hocaefendi’yi bayramda yalnız bırakmadı

Fethullah Gülen Hocaefendi bir bayramı daha gurbette sevenleri ile birlikte karşıladı. Sabah namazından sonra talebeleriyle bir araya gelen Hocaefendi, öncelikle Türkiye ve İslam coğrafyası olmak üzere bütün insanlık için yaklaşık bir saat dua etti.

Bayram namazı hutbesini okuyan Osman Şimşek, İslam dininde ümitsizlik ve bedbinliğe yer olmadığını, müminlerin şimdiye kadar her dönemde hangi badireleri anlattıklarını düşündükleri taktirde ilahi inayeti yanlarında hissedeceklerini aktardı.

Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın iman edenlere geçmişteki yokluk günlerini hatırlamalarını emrettiğini söyleyen Şimşek, Asr-ı Saadetten misaller vererek Hakk’ın ihsanlarına dikkat çekti. Osman Şimşek, çok zor günlerden geçildiğini ama bunların Müslümanları yeise düşürmemesi, muhasebeye sevk etmesi ve Allah’la münasebetleri derinleştirmeye yönlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Şimşek, bir dönemde Peygamber Efendimiz’e sadece Hazreti Ebu Bekir gibi birkaç sahabenin sahip çıktığını, ashabın işkence ve boykottan hicrete pek çok sıkıntılar çektiğini fakat daha sonra Cenab-ı Hakk’ın ilahi yardımıyla onları yücelttiğini, bolluk günlerinde ise o “hey gidi günleri” yad edip şükür hisleriyle dolmaları tembihinde bulunduğunu hatırlattı. Sözü günümüze getiren Şimşek şöyle konuştu: “Hiç yoktan Allah bize pek çok lütuf verdi. Eğer biz bugün iç muhasebemizi iyi yapar ve Allah’a teveccühümüzü tam olarak yerine getirebilirsek, inşallah Rabbim bugüne kadar lütfettiğini katlayarak verir.”

Müslümanların gayret ve azimden ödün vermeden işlerini hakkı ile yerine getirmeleri gerektiğine işaret eden Şimşek, sıkıntı ve zorlukların iman sahipleri için Rabb-i Rahim’e yöneliş vesilesi olarak görülmesi gerektiğini dile getirdi.

Hocaefendi, hutbeyi müteakip yine toplu dua ve tekbirlerden sonra yaşadığı bölgede kendisini ziyarete gelenlerle bayramlaştı. Her bayramda olduğu gibi çocuklarla tek tek ilgilenen Hocaefendi, minik ziyaretçilerine harçlık ve çikolata verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.