Sandusky davasında şahitlerin dinlenilmesine geçildi

Sandusky davasında şahitlerin dinlenilmesine geçildi

Amerikan kamuoyunda büyük bir merakla takip edilen ve ‘cinsel taciz’ konusunda toplumun daha duyarlı olması gerektiğini hatırlatan Jerry Sandusky davasında şahitlerin dinlenilmesine geçildi. Ancak bunun öncesinde davalı makamın tayin ettiği bir psikoloğun eski futbol koçunu psikolojik muayeneden geçirmesi bekleniyor.

Jerry Sandusky mahkemesinin pazartesi günü yapılacak duruşmasında, savunmanın şahitleri çağırarak dinlemesi bekleniyor. Şahitlerin dinlenmesi sırasında gerçekleşeçek grafik tanıklık psikolojik bir atağa da dönüşebilir. Sandusky, 10 oğlan çocuğuna cinsel tacizde bulunmak suçundan yargılanıyor. CNN televizyonunun yayınladığı bir habere göre Sandusky bir psikolog tarafından muayene edilecek. Adli tatbikatın bir neticesi olarak gerçekleşecek muayenenin savunma tarafından istendiği ve böylelikle Sandusky’nin işlediği varsayılan suçlarda psikolojik durumunun arkasına saklanmaya çalışmasına engel olmanın amaçlandığı ise söylentiler arasında.
Dava cuma günü dört gün boyunca şahitler dinlendikten sonra Bellefonte, Pennslyvania’da tekrar başlayacak. Hakim John Cleland’ın cuma günü jüri üyelerini tatil etmesi bekleniyor

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.