Rehinelerin serbest bırakılması ABD medyasında geniş yer buldu

Rehinelerin serbest bırakılması ABD medyasında geniş yer buldu

Radikal selefi IŞİD terör örgütünün 101 gün önce Musul Başkonsolosluğu’ndan kaçırdığı 49 personelin serbest bırakılması ABD medyasında geniş yankı buldu.

Ünlü televizyon kanalı CNN, aralarında Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da olduğu rehinelerin serbest kalışını son dakika haberi olarak verdi. Kanal, 3 ay önce kaçırılan 3’ü Iraklı ve 46’sı Türk vatandaşı 49 rehinenin cumartesi günü serbest bırakıldığını duyurdu. Rehinelerin nasıl serbest bırakıldığının tam olarak bilinemediğini ifade eden CNN, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) tebrik ettiğini aktardı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times da (NYT) haberi “IŞİD tarafından rehin alınan onlarca Türk serbest bırakıldı” başlığıyla duyurdu. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tam bir gizlilik ve sabır içinde başlatılan kurtarma operasyonun başarıyla tamamlandı.” ifadelerine yer verildi. Kurtarma operasyonu ile ilgili fazla detaylı bilginin olmadığını belirten NYT, “Türk medyasına göre rehineler için fidye ödenmedi. Türkiye, rehineleri takip için insansız hava araçları kullanıldı.” diye yazdı.

Gazete, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, rehinler için, temaslarda bulunduğu Bakü’den Urfa’ya geldiğini yazdı.

Washington Post (WP) gazetesi ise haberi ‘49 rehine serbest bırakıldı’ başlığıyla okuyucularına duyurdu. Bunun Türkiye’nin şu ana kadar karşılaştığı en ciddi rehine krizi olduğuna dikkat çeken WP, IŞİD’in daha önce iki Amerikalı gazeteci ve bir İngiliz vatandaşının kafasını kestiğini hatırlattı.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de rehine haberini Türkiye, “IŞİD’in elindeki rehineleri kurtardı.” başlığıyla duyurdu. Gazete Türk yetkililerine dayandırdığı haberinde, 46 rehine’nin Suriye’nin Rakka şehrinden Telebyat bölgesine getirildikten sonra Türkiye’ye ulaştırıldığını yazdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.