Pentagon kadın askerleri de cepheye gönderiyor

Pentagon kadın askerleri de cepheye gönderiyor

Ocak ayında kadınların orduda muharip olarak görev yapmasını yasaklayan düzenlemeyi kaldırma planlarını açıklayan Pentagon şimdi projeyi hayata geçirmek için gerekli şartları oluşturmaya çalışıyor. Birkaç plan üzerinde çalışıldığını duyuran Amerikan Savunma Bakanlığı, 2016’ya kadar uygulamayı hayata geçirmeyi hedefliyor.

 

Pentagon’un kadınların cepheye gönderilmesi yönündeki uygulamasının değiştirilmesi için Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği tarafından açılan davada, 1994’ten bu yana uygulanan politikayı değiştirme kararı çıkmıştı. Karar ertesinde Pentagon da, uygulamada değişikliğe gidileceğini duyurmuştu.

 

Yapılacak planlama ile Irak’tan çekilen, Afganistan’dan çekilme planları yapan Amerikan ordusu, bundan sonraki savaşlarında cephenin ön saflarında kadınları görevlendirecek.

 

Kadın askerlerin cephede muharip olarak görevlendirilmelerini öngören plan Amerikan Savunma Bakanı’nca onaylanmasının ardından, cinsiyet ayrımına dayalı askeri kuralların yeniden yazılacağını duyurdu.

 

Amerikan Özel Operasyonlar Komutanı Korgeneral Bennet Sacolick, kadınların Afganistan’da özel timlerle birlikte çalıştıklarını ve fiziksel koşulları yerine getirdiklerini bildirdi.

 

Sacolick, kendileri için asıl meselenin kadın askerlerin kondisyonu değil, erkek askerlerin komuta kademelerindeki kadın askerleri hazmetmeleri olduğunu belirtti

 

1 milyon 400 bin kişilik Amerikan ordusunun yüzde 14’ünü kadın askerler oluşturuyor. Afganistan ve Irak’ta 152 Amerikalı kadın asker öldü, 950’si yaralandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.