Pakistan Başbakanı ABD’den İHA saldırılarına son vermelerini istedi

Pakistan Başbakanı ABD’den İHA saldırılarına son vermelerini istedi

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Beyaz Saray’da Başkan Barack Obama ile bir araya geldi. Görüşme sonrası yapılan basın açıklamasında konuşan Şerif, insansız hava araçları tarafından yapılan saldırıların sona ermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Pakistan ve ABD’nin terörle mücadele konusunda devam eden güçlü bir işbirliğinin olduğunu dile getiren Şerif, “Bu işbirliğini daha da güçlendirmekte kararlıyız” diye konuştu.

Başkan Barack Obama ise Pakistan ve Amerikan halkının geçmişte terörizmden çok acı çektiğini ifade etti. Terör saldırılarında çok sayıda Pakistanlı sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Obama, “Başbakan’ın Pakistan sınırları içindeki bu terör olaylarını düşürmekte çok kararlı olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu.

Afganistan’ın istikrarlı ve güvenli olmasının Amerika ve Pakistan’ın çıkarına olduğu konusunda Başbakan Şerif ile fikir birliğine vardıklarını dile getiren Obama, “Birlikte çalışarak Afganistan’ın yararına olacak ama aynı zamanda uzun vadede Pakistan’ın korunmasına yardımcı olacak hedeflere ulaşağımıza inanıyorum” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.