Obama, Ulusal Güvenlik Ekibi ile görüştü

Obama, Ulusal Güvenlik Ekibi ile görüştü

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Başkan Barack Obama’nın Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair haberler hususunda Ulusal Güvenlik Ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdiği bildirildi. Toplantıda ABD’nin kimyasal silaha cevabı olabilecek muhtemel seçenekler ele alındı.

Görüşmede Başkan yardımcı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel, Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Ulusal Güvenlik Danışması Susan Rice, CIA Başkanı John Brennan,Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper gibi üst düzey isimler yer aldı. Washington’da bulunmayan bazı isimler toplantıya telekonferans ile katıldı.

Obama, Ulusal Güvenlik Ekibi’nden talep ettiği, ABD’nin ve uluslararası toplumun kimyasal silahların kullanımına karşı cevabı olabilecek muhtemel seçenekleri detaylı bir şekilde dinledi.

Beyaz Saray toplantıya ilişin olarak, ABD istihbarat birimlerinin, eş zamanlı düzenilerce tanık beyanına ve ölen kişilerin kaydedilmiş bulgularına duyarlı bir şekilde uluslararası müttefikler ile ne olduğunu belirlemek adına bulgu toplamaya devam edeceğini bildirdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.