Obama, Ebola’yı yenen hemşireye sarıldı

Obama, Ebola’yı yenen hemşireye sarıldı

Başkan Barack Obama, Ebola hastalığını atlatan Nina Pham isimli hemşireyi Beyaz Saray’da ağırladı. Obama’nın Ebola’yı henüz atlatan Pham’la kucaklaşması dikkat çekti.

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, bu görüşmenin Obama’nın hemşire Pham’e hizmetlerinden ötürü teşekkür etmesi adına güzel bir fırsat olduğunu ifade etti. Pham, Obama ile bir araya gelmenin kendisi için bir şans olduğunu belirterek Dallas’taki sağlık ekiplerine ve Ulusal Sağlık Kuruluşu çalışanlarına teşekkür etti.

Hemşire Pham’ın tedavi gördüğü Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, gün içerisinde yaptığı basın açıklamasında hemşire Pham üzerinde art arda 5 test yaptıklarını ve hepsinin negatif çıktığını söyledi. Dr. Fauci, basın açıklamasından sonra eski hastası Pham’e sarıldı.

Pham, Dallas’ta Ebola nedeniyle hayatını kaybeden Thomas Eric Duncan’ın tedavi çalışmalarına katıldığı süreçte virüse yakalanmıştı. Duncan’ı tedavi ederken Ebola’ya yakalanan bir diğer hemşire Amber Vinson’ın da hastalığı atlattığı açıklanmıştı. Vinson bir süre daha gözetim altında tutulmak üzere Emory Üniversitesi Hastanesi’nde bulunuyor. New York’da Ebola virüsü tespit edilen Dr. Craig Spencer’in da (33) tedavisi devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.