New York’ta firar edenlerden birisi ölü ele geçirildi

New York’ta firar edenlerden birisi ölü ele geçirildi

Bu ayın başında New York eyaletinde bulunan bir hapishaneden firar eden iki mahkumdan birisi ölü olarak ele geçirildi.

Güvenliğin çok sıkı olduğu hapishaneden filmlere konu olacak şekilde kaçmayı başaran Richard Matt (48) ile David Sweat’in (34) peşine düşen yüzlerce güvenlik görevlisi bugün bir kaçağı ölü olarak ele geçirdi.

Güvenlik güçleri ile silahlı çatışmaya girdiği yolunda haberler gelen Richard Matt, CNN televizyon kanalının geçtiği habere göre aldığı üç kurşun yarasıyla yaşamını yitirdi. Kaçtıkları Clinton adlı hapishanenin 30 mil (49 km) uzağında güvenlik güçleri tarafından sıkıştırılan mahkumlardan Matt ölü ele geçirilirken Sweat’in kaçmayı başardığı bildirildi.

ABD Marshals ile ABD Sınır Güvenliği tarafından yapılan bilgilendirmeye göre Matt’in Sınır Güvenliği ekipleri tarafından vurulduğu bildirdi. Olayın New York ile Vermont eyaletleri sınırında gerçekleştiği aktarılırken, Sweat’in de Matt’in ölü ele geçirildiği bölgede saklanmış olacağı açıklandı.

Olayın, sabah saatlerinde bir kadının kapısının çalınması üzerine polisi aramasıyla başladığını belirten New York Senatörü Charles Schumer, bu sayede kaçakların izine rastlandığını söyledi. Schumer olayla ilgili yaptığı açıklamada, güvenlik görevlilerinin kendisine verdiği bilgiye göre olayın gelişimini şöyle aktardı; “Kapısı çalınan kadın kapıya cevap vermez ama polis arar. Polis yanında köpekleri ile kadının evinin olduğu yeri ablukaya alır. Köpeklerin koku izi sürmesi sayesinde kaçakların saklandığı kabin bulunur. Kabinde onun (Matt’in) bulunması üzerine polis de oraya gider ve öldürür.”

Senatör Schumer, son kaçağında silahlı ve tehlikeli olduğunu dile getirdi.

firar2130 YILLIK HAPİSHANE TARİHİNDE KAÇAN İLK MAHKUMLAR

Matt ile Sweat, Clinton Hapishanesi’nden 6 Haziran’da kaçmışlardı. Matt’in öldürüldüğü bölgesi kuşatan yüzlerce güvenlik görevlisi Sweat’i arama çalışmalarını sürdürüyor.

Ölü ele geçirilem Matt, 1997 yılında eski patronunu döverek öldürme suçundan 25 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Sweat ise 2002 yılında Broome Vilayeti (County) şerif yardımcısını öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. US Marshals, Sweat ile Matt’in hapishaneden kaçmasının ardından en çok aranan 15 kaçak arasında göstermişti.

Matt ile Sweat’e yardım ettiği gerekçesi ile geçtiğimiz günlerde iki kişi gözaltına alınmştı.

1845 yılında inşa edilen ve güvenliğin çok yüksek olduğu Clinton Hapishanesi’nden daha önce hiç bir mahum kaçmayı başaramamıştı. Sweat ile Matt, kaçtıkları hücrelerinde gardiyanlara uzak doğulu bir resmin altına ”İyi Günler” (Have A Nice Day) mesajı da bırakmışlardı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.