New York’ta  cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı

New York’ta cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı

New York’ta cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi yerel saatle 08.30’da başladı. New York ve civar eyaletlerde yaşayan Türk vatandaşları oy kullanmak için sabah saatlerinde New York’taki Türkevi’ne geldi.

New York’ta, basın mensuplarının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi karşısında bulunan Türkevi’nin üç katında hazırlanan sandıklarda oy kullanma işleminden görüntü almasına izin verildi. İsmini açıklamayan bir vatandaş, yurtdışında oy kullanmanın çok önemli olduğunu söyledi. Türk vatandaşı “Pozitif veya negatif bir yorum yapmıyorum. Göreceğiz bakalım Türkiye demokratik mi yürüyecek yoksa daha az mı demokratik olacak. Ondan hiç emin değilim!” diye konuştu.

Oy kullanan vatandaşlardan Meşve Vardar, İstanbullu olduğunu ancak 15 yıldır New York’ta yaşadığını ifade ederek oy kullanmanın çok heyecan verici olduğunu söyledi.

17 yıldır ABD’de yaşayan Ceren Bingöl, oy kullanmak için erken kalktıklarını belirterek çok heyecanlı olduklarını belirtti. Oyunu cumhurbaşkanı adayı Ekmelledin İhsanoğlu’na verdiğini söyleyen Bingöl, “Türkiye’nin hali ortada. Bir değişime ihtiyac var. Benim kişisel olarak istediğim bir yöne gitmiyor. Umarım herşey değişir, güzel günlere geri döneriz. Umarım her şey güzel olur.” diye konuştu.

ABD’de ilk turu bugün başlayan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin oy kullanma işlemi, 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde oy verme işlemi ABD’de 17-20 Ağustos arasında tekrarlanacak. ABD genelinde 85 bin 683 seçmen oy kullanabilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.