ABD hükümeti nefret suçlarına karşı  harekete geçti

ABD hükümeti nefret suçlarına karşı harekete geçti

11 eylül saldırılarından sonra özellikle Sih, Hindu ve Arap Amerikalılara karşı artan nefret suçları artık Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından izlenerek kayıt altına alınacak.

Nefret suçu ile mücadele bundan sonra federal bir kurum tarafından izlenip, mücadele edilecek. Sivil toplum örgütleri tarafından bir süredir Sih, Arap ve Hindu Amerikalılara karşı işlenen nefret suçlarının gözlenmesi ve kayıt altına alınması yolunda lobi çalışmaları yapılıyordu. Bu çaba nihaytinde 140 Kongre üyesinin desteği ile Adalet Bakanlığını harekete geçirdi.

Adalet Bakanlığı’nın direktifi ile FBI nefret suçları güncellenen veritabanı oluşturdu. Yine FBI, ‘Nefret Suçu Veri Toplama Rehberi ve Eğitimi Kılavuzu’ başlıklı el kitabı ile güvenlik güçleri için bir çalışma hazırladı. Amerika’da daha önce hiçbir federal kurum tarafından nefret suçlarına ilişkin veri tabanı oluşturulmamıştı.

FBI’ın Nefret Suçu Veri Toplama Rehberi ve Eğitim Kılavuzu yerel polislerin dahi nefret suçuna karşı eğitim kaynağı olacak. Sistem artık tamamen operasyonel hale geçecek ve FBI Düzgün Suç Raporlama (UCR) ile Nefret Suçu İstatistikleri Programıyla veri oluşturacak.

FBI 2013 UCR kayıtlarına göre 5 bin 928 nefret suçu işlendi ve bu suça yönelenlerin sayısının da 6 bin 933 kişi olduğu kaydedildi. Nefret suçuna aynı yıl içinde maruz kalanların sayısı ise 7 bin 242 kişi olarak kaydedildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.