Michelle Obama’dan ‘#BringBackOurGirls’ kampanyasına destek

Michelle Obama’dan ‘#BringBackOurGirls’ kampanyasına destek

Nijerya’da terörist grup Boko Haram tarafından kaçırılan kız öğrenciler için sosyal medya platformu Twıitter’da #BringBackOurGirls (kızlarımızı geri getirin) etiketi ile başlatılan kampanyaya Başkan Barack Obama’nın eşi Michelle Obama ve Malala Yousafzai’den de destek geldi.

Bayan Obama paylaştığı tweetinde, “Dualarımız kaçırılan Nijeryalı kızlar ve aileleriyle. Kızlarımızı geri getirmenin zamanı geldi.” ifadelerine yer verdi. First Lady, twitter hesabından Beyaz Saray’da elinde ‘#BringBackOurGirls’ yazılı bir afiş tutarken çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı.

Malala Yousafzai, 2012 yılında kız çocuklarının okula gitmesine karşı olan Taliban tarafından suikasta uğramıştı. Başından vurulmasına rağmen hayatta kalan Yousafzai kız çocuklarını okumasını desteklemek amacıyla The Malala Fund isminde bir organizasyon kurmuştu. Yousafzai, Nijerya’da kaçırılan kızlara destek vermek amacıyla #BringBackOurGirls yazılı bir afiş tuttuğu fotoğrafını kendi organizasyonunun Twitter profil resmi yaptı. Yousafzai ayrıca CNN’e verdiği röportajda “Kaçırılan kızlar benim kardeşlerim.” dedi.

Angelina Jolie, Hillary Clinton ve Amy Poehler’de kampanyaya destek veren ünlüler arasında. Fransa ise kaçırılan kız öğrencilerin kurtarılması için devreye girdiğini açıkladı. 

Fransa devrede

 

Fransa, kaçırılan kız öğrencilerin kurtarılması için devreye girdi.  Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kaçırılan kız çocuklarını bulmak için Nijerya’ya gerekli tüm yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi. Olay, doğrudan çocukları hedef almasından dolayı ‘iğrenç bir terör eylemi’ olarak nitelendirilirken, bu hareketin çocuk ticareti anlamına geldiği vurgulandı.

 

Türkiye, şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ”Nijerya’nın Borno eyaletine bağlı Chibok köyünde 200’den fazla kız öğrencinin eğitim gördükleri ortaokuldan kaçırılmasını şiddetle kınıyor ve öğrencilerin halen salıverilmemiş olmasından derin kaygı duyuyoruz. Ülkemizde ve uluslararası camiada büyük infial yaratan bu menfur eylemi gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Kaçırılan öğrencilerin derhal serbest bırakılmaları çağrısında bulunuyoruz. Bu eylem, terörizmin, çocuk ve gençleri hedef alan karanlık yüzünü ve alçaklığını bir kez daha gözler önüne sermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.