İtalya’da sel felaketi; 17 ölü

İtalya’da sel felaketi; 17 ölü

İtalya’nın Sardunya Adası’nda etkili olan aşırı yağışlar ve kasırga en az 17 kişinin ölümüne neden oldu. Yağışların yol açtığı sel Ada’da hayatı durma noktasına getirirken, yüzlerce insan da tahliye edildi.

 

Yetkililer bir çok kişiden haber alınamadığını açıkladı. Saatte 120 km hızla ilerleyen şiddetli fırtına ve yağış nehirlerin taşmasına ve köprülerin çökmesine neden oldu. Fırtınadan en fazla etkilenen Olbia kentinde sokak aralarında araçlar sular altında kaldı.

 

Kentin Belediye Başkanı Gianni Giovanelli, fırtınanın bir bomba gibi birden başladığını ve genelde 6 ayda düşen yağmurun bir saat içinde yağdığını açıkladı. Olayı ulusal trajedi olarak adlandıran İtalya Başbakanı Enrico Letta kasırganın vurduğu bölgelere gerekli tüm yardımların ulaştırılacağını söyledi. Bu denli fırtına ve aşırı yağışın adada on yıllardır görülmediğini aktaran yetkililer, olayın kıyameti andırdığını belirtiliyor.

 

Bu arada adaya yapılan uçak seferlerinde ciddi gecikmeler yaşanıyor. Ender görülen şiddetli fırtına nedeniyle ekili alanlarda büyük zarar görüldü.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.