“İslam Devleti değil, IŞİD”

“İslam Devleti değil, IŞİD”

İlahiyatçı-yazar Dr. Ahmet Kurucan, isim değiştiren radikal Selefi IŞİD terör örgütünün İslam Devleti adını kullanmasının maksatlı bir algı yönetimi olduğunu söyledi.

Kurucan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Batı basınında IŞİD için kullanılmaya başlanan IS (Islamic State) gibi kısaltmaların tartışmaya açık olduğuna dikkat çekerek “IŞİD’ın hayvan boğazlar gibi insan boğazlayan kareleriyle İslam Devleti kavramının zihinde yan yana gelmesini sağlıyorlar.” dedi.

‘ISIL’ isminin Irak ve Levant İslam Devleti anlamına geldiğini kaydeden Kurucan şunları: “Levant, Biladu’ş-Şam dediğimiz coğrafi sınırları üzerinde tam ittifak olmayan bölgenin adı. ISIS ise ‘Islamic State of Iraq and Syria’. Bunu Türkçe’de Irak ve Şam İslam Devleti, (IŞİD) diye kullanıyoruz. Batı basını bir süredir ISIL ve ISIS yerine Islamic State kavramını kullanıyor. Kılsatması IS yani İslam Devleti. Bana masum bir kullanış olarak gelmiyor bu. Çünkü ISIL veya ISIS ne İslam ne de İslam Devleti demek. Algı ile oynanıyor.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.