Harvard’ın anahtarı bu liselerde

Harvard’ın anahtarı bu liselerde

Türkiye’de ortaokulu bitiren hemen her öğrencinin hayalidir, liseyi Amerika’da okuyup İngilizceyi anadili gibi konuşmak. Türk girişimciler tarafından açılan Türk liseleri öğrencilere Amerika’da güvenilir ellerde kaliteli bir eğitim sunuyor.

ABD’de eğitim faaliyetlerini sürdüren Connecticut’taki Putnam Science Academy (2002), New York’taki Brooklyn Amity School (1999) ve New Jersey’deki Pioneer Science Academy (1999) gibi özel liseler, yurtdışında eğitim hayali kuran öğrenciler için büyük fırsat. Okul müdürleri ve öğretmenlerinin birçoğu Türk olan okullar tüm ülkelerin öğrencilerine açık. İkisi erkek, biri kız lisesi olan kurumların eğitim kalitesinin yanında bir diğer önemli özelliği de yatılı olması. Yurtlarda danışman öğretmenlerin eşlik ettiği öğrenciler, etütler ve aktiviteleri de danışmanlarla yapıyor. Bu okullara gelen öğrencilerin ilk olarak İngilizce hazırlık eğitimi ile başladıklarını belirten Metropolitan yöneticisi Musa Turan Olca, “Hazırlık eğitiminden sonra 9. sınıftan değil 10’dan devam ediliyor ve bu sayede sene kaybı yaşanmıyor.  Öğrenciler sonraki yıllarda Amerikan müfredatına uygun dersleri aldıkları için çok kaliteli bir İngilizceye sahip oluyor.” diye konuştu. Klasik lise eğitiminden farklı bir hizmet veren okullarda öğrenciler, bilim olimpiyatı, fuarları ve uluslararası olimpiyatlarda yarışmalara katılıp madalyalar kazanıyor. Bu okullarda eğitim görenler, lise yıllarında üniversite dersleri alıp lisansı erken bitirebiliyor. Okullar sadece akademik olarak değil, öğrencilere her açıdan sosyal imkânlar da sunuyor. Putnam Science Academy, basketbolda Amerika genelinde ilk 8’e girerken, Brooklyn Amity School ve Pioneer Academy ise karate ve güreşte ülke genelinde turnuvalara katılıyor. Ezber bozan bir lise eğitiminin ardından, dünya sıralamasındaki ilk 500 üniversiteden yüzde 100 üniversite başarısına sahip olan okulların mezunları, Harvard, George Washington, Columbia, Upenn, Emory gibi Amerika’da ilk 10’daki üniversitelere yerleşebiliyor.

Türk lisesinden mezun olan ve Caltech Üniversitesi’nden yüzde 90 burslu kabul alan Mehmet Sencan, “Dünya çapındaki üniversitelerden kabul ve burs alabilmek için Amerika’da lise eğitimi kaçırılmaz bir fırsat.” diyor. ABD’de yatılı eğitim veren bu okulların, gençleri birçok açıdan geleceğe hazırladığını belirten Pioneer Academy Okul Müdürü Tufan Aydın da şu bilgileri veriyor: “Anadil seviyesinde İngilizce eğitimi, Amerika’da lise okumanın en önemli avantajlarından biri. İngilizce, burada öğrenciler için hayatın ayrılmaz bir parçası. Amerikalı öğretmenlerden eğitim alan öğrenciler, sene kaybetmeden İngilizce konuşma şansına sahip oluyo

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.