Gözaltına alınan 3 şüpheliden ikisi Kazak öğrenci

Gözaltına alınan 3 şüpheliden ikisi Kazak öğrenci

Boston şehrinde geçtiğimiz ay düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili 3 şüphelinin daha gözaltına alındığı açıklandı.

 

 

Boston Polisi’nin twitter hesabından yapılan duyuruya göre Boston saldırısı ile ilgili olduğu şüphesiyle tutuklanan 3 kişinin üniversite öğrencileri olduğu açıklandı. 15 Nisan’da Boston Maratonu’na yapılan bombalı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmiş, terör eylemini gerçekleştirdiği şüphesiyle Tsarnaev kardeşlerden büyük olanı Tamerlan (26) ölü, Djohar (19) ise yaralı olarak ele geçirilmişti.

 

Çarşamba sabahı 3 şüphelinin de Djohar’a eyleminde yardım ettiği gerekçesi ile gözaltına alındığı kaydedildi. Massachusetts Datmouth Üniversitesi öğrenci olan Djohar’a yardım ettiği belirtilen 3 kişiden ikisinin Djohar’ın sınıf arkadaşları olduğu kaydedildi. İki öğrencidn birisinin Azamat Tazhayako diğerinin ise Dias Kadyrbayev isimli şahıslar olduğu aktaraıldı. İki şüpheli öğrencisinin de Kazakistan kökenli olduğu kaydedildi. Üçüncü şüphelinin Amerikan vatandaşı olduğu ancak ismi konusunda bir bilgi verilemdi.

 

Gözaltına alınan üç süphelinin de bugün öğleden sonra hakim karşısına çıkarılacağı aktarıldı. Kazak öğrencilerin olayı araştıran görevlilere yanlış bilgi verme  suçlaması ile mahkemeye sevk edildikleri kaydedildi.

 

Massachusetts tutuklu hastanesinde yatan Djohar’ın mı yoksa delillerden sonuca giden polisin mi 3 şüpheliye ulaştığı henüz bilinmiyor.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.