Fransa’da 3 yaşındaki çocuğun giydiği 11 Eylül tişörtüne ‘terör’ davası

Fransa’da 3 yaşındaki çocuğun giydiği 11 Eylül tişörtüne ‘terör’ davası

Fransa’da Cihad adındaki oğlunu anaokula, ‘Ben bir bombayım, 11 Eylül’de doğdum’ yazılı tişörtle gönderdiği için hakkında dava açılan anne, ilk duruşmasında ‘terörizmi savunduğu’ iddialarını reddetti.

35 yaşındaki Bouchra Bagour geçen Eylül ayında okuldaki öğretmenler tarafından polise ihbar edilmiş ve daha sonra hakkında ‘suç teşkil eden fiili övmek’ suçlamasıyla dava açılmıştı.

Fransa’nın güneyindeki Avignon kentinde başlayan davada, Bagour suçlamaları reddetti. Üç yaşındaki çocuğa tişörtü hediye eden dayısı da davanın sanıklarından. O da suçlamaları reddediyor.

24 Eylül tarihinde anakoluna giderken üç yaşındaki Cihad’a giydirilen tişörtün ön tarafında, ‘Ben bir bombayım’, sırtında ise ‘Cihad 11 Eylül’de doğdu’ yazıyor.

Anne, Bouchra Bagour, tişörtü çocuğa hiç düşünmeden giydirdiğini söyledi ve oğlunun gerçekten de 11 Eylül’de doğduğunu vurguladı.

Çocuğun dayısı Zeyad Bagour ise tişörtü, herhangi bir davayı desteklemek amacıyla satın almadığını söyledi.

İddia makamı ise sanıkların hiçbir pişmanlık göstermediklerini, tişörtün giydirilmesinin, terörizmin doğrudan desteklenmesinden başka bir şekilde anlaşılamayacağını savundu.

Savcı, sanıklardan anne Bouchra Bagour için 1000 euro, dayı Zeyad Bagour için 3000 euro para cezası istiyor. Dava gelecek ay devam edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.