Ferguson’da nefesler tutuldu ve jürinin açıklama yapması bekleniyor

Ferguson’da nefesler tutuldu ve jürinin açıklama yapması bekleniyor

Ferguson’da Ağustos ayında siyahi bir genci öldüren beyaz polisin yargılanıp yargılanmayacağı ile ilgili jürinin henüz kararını açıklamaması tepkilere neden oldu.

Ancak son dakika gelişmesi olarak Washington Post (WP) gazetesi ile CNN, jürinin karara vardığını duyurdu. WP ile CNN, Ferguson savcısının bugün bir basın toplantısı ile jürinin kararını duyuracağını ileri sürdü.

Michael Brown adlı 18 yaşındaki siyahi genci 6 el ateş ederek öldüren polis memuru Darren Wilson hakkında jürinin vereceği kararı ABD genelinde milyonlarca insan merakla bekliyor. Ferguson polis teşkilatının polis memurlarından olan Wilson hakkında jürinin bu hafta kararını açıklaması bekleniyordu.

Cuma günü toplanan jüri bir açıklama yapmadan dağılmıştı.

Haftasonu ise Ferguson’da yine protestolar yaşandı. Jürinin kararını geciktirmesine tepki gösteren ve Wilson’un yargılanmasını isteyen göstericiler, yetkilileri sesini duyurmaya çalıştı. Gösterilere katılan Reggie Cunningham adlı gösterici, jürinin kararını açıklamayı geciktirmesini, ‘‘olacak tepkileri azaltma çabası’’ diye yorumladı.

Dün yapılan protestolara yine polis göz yaşartıcı gaz ve ağır silah ile donantılmış araçlarla müdahale etti. Polis ayırca cumartesi günü yapılan gösterilerde bir gazeteciyi de gözaltına almıştı.

9 Ağustos günü tartıştığı Brown’ı silahsız olduğu halde 6 el ateş ederek öldüren Wilson, savunmasında talihsiz gencin kendisine saldırdığını ileri sürmüştü. Ancak görgü tanıkları Brown’ın ellerini kaldırıp polise teslim olduğu sırada Wilson’ın ateş ettiğini dile getirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.