Ferguson’da Michael Brown’ı öldüren polis: Vicdanım rahat

Ferguson’da Michael Brown’ı öldüren polis: Vicdanım rahat

Ferguson’da silahsız Michael Brown’ı öldürerek olayların fitilini ateşleyen polis memuru Darren Wilson, “vicdanen rahat olduğunu” söyledi.

ABC televizyonuna konuşan Wilson, “İşimin gerektirdiği şekilde doğru olanı yaptığıma inanıyorum. Vicdanım rahat’’ dedi. Bazı görgü tanıklarının iddia ettiğinin aksine Brown’ın teslim olmak için ellerini havaya kaldırmadığını savunan Wilson, “Eğer ben onu öldürmeseydim o beni öldürecekti” dedi.

Brown ile yüzyüze geldiğinde belindeki tabancayı alabilmek için hamle yaptığını ileri süren Wilson, siyahi gencin sol eliyle de kendisine yüklendiğini savundu. Brown üzerine doğru gelmeye başlayınca kendine ‘kanunen silah çekme hakkı olup olmadığını’ sorduğunu anlatan Wilson, “Silahımı çekmek zorundaydım” dedi.

Mülakatı yapan gazetecinin, ‘Brown ile aranızda 10-12 metre mesafe yok muydu?’ sorusuna Wilson, “Üzerime geliyordu, o mesafede durmayacak ise nerede duracaktı?” diye cevap verdi.

Mesleği süresince ilk kez silahını bir insana karşı kullandığını belirten Wilson, aynı olayı tekrar yaşasa davranışının farklı olup olmayacağı yolundaki soruyu ise “Hayır” diye yanıtladı.

Ağustos ayında St. Louis şehrinin Ferguson semtinde yaşanan olayda polis memuru Darren Wilson, 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown’ı 12 el ateş ederek öldürmüştü. Olayı soruşturan jüri pazartesi akşamı, Wilson’ın görevini yerine getirdiğini belirterek yargılanmasına gerek olmadığına hükmetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.