Connecticut Eyalet Kongresi’nden Türkiye mektubu

Connecticut Eyalet Kongresi’nden Türkiye mektubu

Connecticut Eyalet Kongresi, Connecticut Valisi, eyaletin federal senatörleri ve milletvekillerine Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukların durdurulması için çağrısı yapan mektup gönderdi.

Eyalet Kongresi’nde düzenlenen 5. Türk Günü kutlamasında mektubu kaleme alanlardan Meclis Başkan Yardımcısı Kevin Ryan okudu. Mektubu neden kaleme aldıklarını açıklayan Ryan, Türkiye ile Amerikan’nın yarım yüzyılı aşkın süredir müttefik olduklarına dikkat çekti. Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiğini aktaran Ryan, ancak son dönemlerde yaşanan hukuksuzluklar ile basına karşı sürdürülen baskılardan dolayı ciddi endişe içinde olduklarını vurguladı.

Eyalet Valisi Dannel P. Malloy ile eyaletin federal iki senatörü ve beş milletvekiline ayrı ayrı gönderilen mektupta, ilgili kimselerden Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklar ve basına yönelik baskılara karşı daha aktif rol almaları talep edildi.

Eyalet Kongresi adına kaleme alınan mektuplarda, Türkiye’de son dönemlerde basın hürriyeti gibi hukukun üstünlüğü ve insan haklarının da ihlal edildiğine işaret edildi. Mektupta: ‘‘Bakanların ve üst düzey yöneticilerin isminin de karıştığı 2013 aralık ayında ortaya çıkan yolsuzluk olaylarından sonra basının ve gazetecilerin üzerindeki baskılar artmıştır. Daha da ötesi Hükümet, baskı politikalarını her alanda yaygınlaştırabilmek amacıyla yargı sistemini yeniden şekillendirmiş ve üst düzey yargı kademesinde değişikliğe gitmiştir’’ ifadeleri yer aldı.

IMG_2079”ELEŞTİREN DEMİR YUMRUĞU YÜZÜNDE HİSSEDİYOR”

Basına karşı artan baskılar neticesinde Samanyolu Yayın Grubu CEO’su Hidayet Karaca, gazeteci Mehmet Baransu’nun soru işaretleri ile dolu gerekçelerle hapiste oldukları belirtilen mektupta, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Sedef Kabaş’ın da gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Erdoğan yönetimini eleştirenlerin bugün Türkiye’de ‘‘Demir yumruğu yüzünde hissediyor’’ denilen Kongre mektubunda, Türk hükümetinin zulmünü durdurmak için ilgili kimselerden harekete geçmeleri çağrısı yapılıyor. Mektup, ‘‘Dünya da demokrasi adalarından olan ülkenin (Türkiye) durumu sizlerin desteği olmadığı takdirde daha da riske edilmiş olunacak’’ sözleri ile son buluyor.

Yüzlerce kişinin katıldığı 5. Türk Günü etkinliğinde ayrıca Kongre adına Meclis Başkan Yardımcısı Ryan, Hocalı katliamını kınayan bir tavsiye kararı da Connecticut Türk Kültür Merkezi (TCC) Başkanı Ömer Faruk Kızılca’ya verildi. Geleneksel Türk Günü etkinliğine katılan onlarca eyalet milletvekilleri ile senatörler de Anadolu insanı ile kültürüne olan beğenilerini dile getirdi.

Kongre’deki Türk Günü etkinliği Meclis genel kurulunda Connecticut TCC yetkililerine yönelik yapılan teşekkür konuşması ile son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.