Colorado Valisi, silah kontrol paketini onaylayacak

Colorado Valisi, silah kontrol paketini onaylayacak

 

Colorado Valisinin, silah kontrolüyle ilgili paketi onaylayacağı bildirildi.


Geçen yıl bir sinema salonunda toplu katliama sahne olan Colorado’da Valilik Sözcüsü Eric Brown, John Hickenlooper’ın, Demokratlar’ın hazırladığı ve geçen hafta senatoda kabul edilen paketteki 5 tasarıyı onaylayacağını açıkladı.


Kabul edilen tasarılara göre eyalette 15’ten fazla mermi taşıyan şarjörler yasaklanacak, silah satışında sicil kaydına bakılacak ve daha önce aile içi şiddet olaylarına karışmış kişilerin silah edinmesine izin verilmeyecek.

 

Demokratların üniversite kampüslerinde silahların yasaklanması ve silah sahipleriyle satıcıların silahlardan sorumlu tutulmasına ilişkin tasarıların kabul edilmesi üzerine paketin, önümüzdeki günlerde Temsilciler Meclisi’ne gönderilmesi bekleniyor.

 

20 Temmuz’da Colorado eyaletindeki Aurora kentinde bir sinema salonunda Batman filminin ilk gösterimi sırasında seyircilerin üzerine ateş açan 24 yaşındaki eski tıp öğrencisi James Holmes, 12 kişiyi öldürmüş, 58 kişiyi de yaralamıştı.


ABD’de silah kontrol tartışmaları, 14 Aralık’ta Connecticut’taki Newtown kentinde bulunan Sandy Hook İlkokulu’na düzenlenen ve ülke tarihindeki en büyük okul saldırılarından biri kabul edilen saldırının ardından hız kazanmıştı. Annesini birlikte yaşadıkları evde öldüren 20 yaşındaki Adam Lanza, daha sonra Sandy Hook İlkokulu’nda 20’si çocuk 26 kişiyi katletmişti. Obama, Sandy Hook saldırısının ardından silah kontrolüyle ilgili Kongre’nin onayına gerek olmayan 23 Başkanlık Emri’ni imzalamıştı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.