BM Genel Sekreter Yardımcısı Amos, istifa etti

BM Genel Sekreter Yardımcısı Amos, istifa etti

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos, dün BM Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelerine Suriye’de yaşanan insani dram hakkında bilgi verdikten sonra bugün istifa etti.

BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun, Amos’un bugün istifa ettiğini açıkladı. Genel Sekreter Ban, yazılı açıklamasında  “Amos’a insani yardım çalışmalarındaki üstün hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi. Amos’un insani yardım kurumları ile ortaklaşa çalışmalar yaptığını belirten Ban, “Amos, tüm dünyada, hayatlarının en kötü deneyimleri ile karşı karşıya kalan ve afet ve çatışmalardan etkilenen insanlara çözümler bulamaya çalıştı. Ayrıca insanlara hizmet için kendi hayatlarını riske alan işçilerlerle de yakından çalıştı.” dedi. İnsani yardım sisteminin stresli olduğunu belirten Genel Sektreter, Amos’un 2016’da yapılacak ‘Dünya İnsani Yardım Zirvesi’nin hazırlıklarını da yaptığını belirtti.

BMGK üyelerine, Suriye’de yaşanan insani dramı anlatarak, bölgeye biran önce yardım edilemesi gerektiğini ifade eden Amos’un istifa gerekçesi olarak, bölgeye yapılacak yardımlar konusunda BMGK’dan aldığı olumsuz cevabın etkili olduğu ifade edildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.